OPTUŽBA ZA SILOVANJE

Uplakana supruga guvernera svjedočila protiv Weinsteina: ‘Odglumila sam orgazam samo da što prije završi‘

Jennifer Siebel Newsom već je ranije svjedočila da je njen susret s Weinsteinom trebao biti poslovni sastanak
 Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Jennifer Siebel Newsom, suprugu guvernera Kalifornije Gavina Newsoma, na sudu su zamolili da rekreira kako je glumila orgazam dok je svjedočila protiv Harveya Weinsteina. Prva dama Kalifornije odbila je demonstrirati kako je "pokazala svoje zadovoljstvo" tijekom incidenta iz 2005. godine u hotelu Peninsula na Beverly Hillsu, gdje ju je, kako tvrdi, Weinstein silovao, prenosi New York Post.

image

Jennifer Siebel Newsom sa suprugom

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

- Ovo nije ‘Kad je Harry sreo Sally‘. Ja to ne radim, rekla je Siebel Newsom referirajući se na scenu iz filma iz 1989. u kojoj je glumica Meg Ryan odglumila glasan orgazam u restoranu u New Yorku. Jennifer je već ranije svjedočila da je njen susret s Weinsteinom trebao biti poslovni sastanak, ali se brzo pretvorio u nešto drugo. Weinstein se iz odijela presvukao u ogrtač, a zatim joj je počeo prijetiti.

Rekla je da je Weinstein prvo prstima penetrirao u njene intimne dijelove tijela, a zatim i svojim ‘deformiranim penisom‘ koji ju je ‘podsjećao na ribu‘. - Nešto je bilo pogrešno s testisima. Imao je dolje puno kože, rekla je. Svjedočila je da je ispuštala zvukove zadovoljstva kad je stavila ruku na njegov penis da ga potakne na ejakulaciju.

Branitelj Mark Werksman ispitivao ju je zašto je glumila orgazam, ako se radilo silovanju. Izbezumljena bivša glumica, koja je postala redateljica dokumentarnih filmova, priznala je da je glumila orgazam kako bi Weinstein svršio.

- Ispuštala sam zvukove kako bih ga natjerala da završi. Već me je silovao. Ovo je tako odvratno, žao mi je, rekla je Siebel Newsom u suzama. Kad ju je Werkman zasuo pitanjima o detaljima njenog prethodnog svjedočenja, rekla mu je da joj radi ono što je učinio i Weinstein.

image
Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Werksman ju je ispitivao i o desecima mailova koje je poslala Weinsteinu nakon navodnog silovanja, uključujući poruke u kojima se tražila podrška za kampanju gradonačelnika u San Franciscu. Poruke su poslane između 2006. i 2008. godine, a Jennifer se javila Weinsteinu kako bi dogovorila sastanak. U jednoj od poruka od 2. ožujka 2007., oko 18 mjeseci nakon navodnog silovanja, Siebel Newsom mu je napisala zahvalu što je nju i dvoje drugih ubacio na popis gostiju za Oscare.

- Tako smo se zabavili, napisala je u poruci. Kad su je upitali zašto se nastavila dopisivati s muškarcem za kojeg tvrdi da ju je silovao, odgovorila je da mu je samo povlađivala. Odvjetnik ju je upitao zašto bi povlađivala svom silovatelju. Uslijedila su i brojna pitanja zamjenice okružnog tužitelja Marlene Martinez što je Jennifer vidno potreslo.

Martinez ju je upitala je li namjeravala imati spolni odnos kad se uputila u hotel, na što je odgovorila da nije dok je nekontrolirano vrištala i plakala. Na pitanje je li mu pokušala reći ne, rekla je da ga je pokušavala zaustaviti i glasom i tijelom.

- Skupila sam noge. Pokušala sam pobjeći. Jako sam se trudila pobjeći, rekla je Jennifer koja se sklupčala i glasno jecala prije nego je izašla iz sudnice.

image

Harvey Weinstein

Erik Pendzich/Alamy/Alamy/Profimedia/Erik Pendzich/alamy/alamy/profimedia

Prije Siebelinog svjedočenja, zamjenik okružnog tužitelja Paul Thompson rekao je sutkinji Lisi Lench da petu svjedokinju neće pozvati. Prema prvotnoj optužnici, peta svjedokinja optužila ga je za silovanje i prisilni oralni seks. Sutkinja je dopustila zahtjev obrane da odbaci te optužbe tako da se Weinstein sada suočava sa sedam preostalih točaka optužnice koje uključuju Siebel Newsom i tri druge žene koje su već svjedočile.

Weinstein, koji već služi 23-godišnju zatvorsku kaznu za silovanje i seksualni napad u New Yorku, suočava se s optužbama za seksualno zlostavljanje četiri žene u Los Angelesu između 2004. i 2013. godine. Ako bude osuđen po svim točkama optužnice, prijeti mu maksimalna kazna zatvora u trajanju od 65 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:54