JACK PALLADINO

Umro detektiv koji je radio za Clintona i Weinsteina, prije smrti raskrinkao ljude koji su ga napali

Ozlijedio je glavu nakon fizičke borbe s dvojicom pljačkaša koji su mu htjeli oteti fotoaparat ispred njegova doma u San Franciscu
privatni detektiv, ilustracija
 Synel/Alamy/Alamy/Profimedia

Istaknuti privatni detektiv čiji su klijenti bile poznate ličnosti od hollywoodskih glumaca do američkog predsjednika umro je u 76. godini od posljedica ozljeda zadobivenih u napadu, piše BBC.

Jack Palladino ozlijedio je glavu nakon fizičke borbe s dvojicom pljačkaša koji su mu htjeli oteti fotoaparat ispred njegova doma u San Franciscu prošloga tjedna.

Kako je izvijestila policija, na kameri su bile fotografije koje su dovele do uhićenja dvojica napadača. Palladino je bio u komi, ali su liječnici skinuli s aparata te je preminuo u ponedjeljak.

Tijekom dugogodišnje karijere, privatni detektiv bio je angažiran na brojnim poznatim i kontroverznim slučajevima, od seksualnih skandala do optužbi za ubojstvo.

Među najpoznatijim ličnostima koji su koristili njegove usluge su predsjednik Bill Clinton, glazbenica Courtney Love i osramoćeni producent Harvey Weinstein.

- Izazivao je strahopoštovanje i bio je vrlo savjestan. Jack se vodio intelektom, iskustvom i strašću za istinom, rekao je njegov odvjetnik Mel Honowitz za San Francisco Chronicle.

Prošloga četvrtka bio je ispred svoje kuće kada su ga napala dvojica muškaraca. Očevici su medijima ispričali da je jedan muškarac iz automobila pokušao zgrabiti Palladinovu kameru iz njegovih ruku. Došlo je do fizičkog sukoba a u jednom trenutku Palladino je pao na leđa, glavom udario u pločnik i ostao bez svijesti.

image
Courtney Love
Alexey Philippov/Sputnik/Profimedia

U jednom trenutku prije nego što su pljačkaši pobjegli, Palladino ih je snimio, što je policija kasnije iskoristila kako bi ih locirala.

U nedjelju je policija objavila da su dvojica napadača uhićena.

- Bilo bi mu drago da zna, rekla je njegova supruga Sandra Sutherland za AP.

Lawrence Thomas (24) i Tyjone Flournoy (23) optuženi su za pokušaj ubojstva, pokušaj pljačke i druga kaznena djela, prenosi San Francisco Examiner.

- Mi koji smo poznavali Jacka tugujemo, ali se smiješimo u sebi jer znamo da je upravo ovako trebao otići, rekao je odvjetnik Honowitz.

Jack Palladino, po struci pravnik, započeo je karijeru kao istražitelj 70-tih godina, u doba kada je posao privatnog detektiva dobivao dašak glamura u Hollywoodu.

Sa suprugom je 1977. osnovao detektivsku agenciju, a zajedno su živjeli i rješavali slučajeve nekoliko desetljeća.

Poznate ličnosti su ga angažirale da diskreditira navode i uguši negativne priče u medijima. Primjerice, Courtney Love ga je angažirala da utiša medije nakon smrti njezina supruga, slavnog glazbenika Kurta Cobaina.

Ipak, njegov najpoznatiji zadatak bio je sudjelovanje u Clintonovoj kampanji, koji ga je 1992. godine angažirao da uguši tračeve o izvanbračnim aferama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:15