OVO JOŠ NIJE VIĐENO

Ukrajinski milijarder ne štedi: Pogledajte bunkere koje šalje na frontu, ambasador tvrtke - Darijo Srna

Nakon što ih se ukopa u zemlju na dubinu od 150 centimetara, mogu izdržati hitac projektila kalibra 150 milimetara

Montažno sklonište/Darijo Srna

 /Twitter/ Photo By Nurphoto/Nurphoto Via Afp

Proizvođač čelika u vlasništvu ukrajinskog milijardera Rinata Ahmetova Metinvest Holding počeo je proizvoditi montažna skloništa te ih slati ukrajinskim vojnicima koji se diljem zemlje bore protiv ruskih snaga, piše Bloomberg.

Nakon što ih se ukopa u zemlju na dubinu od 150 centimetara, mogu izdržati hitac projektila kalibra 150 milimetara. Metinvest Holding kaže da se mogu koristiti kao skrovišta, kontejneri ili terenske kupaonice.

Jedno takvo montažno sklonište košta 200 tisuća grivnji (blizu 40 tisuća kuna; 5300 eura), a Metinvest Holding kaže da je ukrajinskim vojnicima već besplatno isporučio 10 jedinica. Tvrtka kaže da očekuje da će svakog mjeseca proizvesti 20 jedinica. Sklonište se za potrebe dostave može rastaviti u dijelove, od kojih ni jedan nije teži od 50 kilograma. To znači, kaže proizvođač, da dostave mogu vršiti manji timovi ljudi.

Skloništa se proizvode u Metinvestovoj čeličani u Zaporižji.

Ahmetov je najbogatiji Ukrajinac, a Bloomberg kaže da njegovo bogatstvo vrijedi 5,6 milijardi dolara. Ahmetov je vlasnik najvećeg ukrajinskog industrijskog konglomerata System Capital Management (SCM). SCM ulaže metalurgiju, rudarstvo i energiju.

Bivši hrvatski nogometaš i trenutni direktor nogometnih operacija Šahtara iz Donecka Darijo Srna ove je godine sredinom srpnja postao ambasador humanitarnog projekta Saving Lives koji su pokrenule Metinvest grupa i najveća ukrajinska privatna nvesticijska tvrtka DTEK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:19