NOVA SEZONA

Ukrajinci prosvjeduju jer se u čuvenoj La Scali postavlja ruska opera ‘Boris Godunov‘: ‘Nećemo ih bojkotirati‘

Dominique Meyer, umjetnički direktor kazališta, rekao je da program objavljen u lipnju nema namjeru kulturno bojkotirati Rusiju

La Scala u Milanu

 Thomas Ronchetti/Anadolu Agency Via Afp

Ukrajinski diplomat pisao je ravnatelju slavne milanske operne kuće La Scale i lokalnim političarima prosvjedujući protiv odluke da se nova sezona otvori ruskom operom "Boris Godunov".

Andrij Kartiš, ukrajinski konzul u Milanu, rekao je da se takve predstave ne bi trebale koristiti kao potpora "potencijalnim elementima propagande", prenijela je u četvrtak talijanska agencija.

"‘Borisa Godunova‘ je skladao Modest Musorgski u 19. stoljeću. Ruski bas i sopranistica Ildar Abdrazakov i Anna Denisova trebali bi otpjevati glavne uloge u produkciji koja u prosincu otvara novu sezonu u La Scali. Taj je događaj vrhunac kulturnog kalendara u Italiji", kaže konzul.

Dominique Meyer, umjetnički direktor kazališta, rekao je da program objavljen u lipnju nema namjeru kulturno bojkotirati Rusiju.

Nekoliko udruga talijanskih Ukrajinaca također je prosvjedovalo zbog postavljanja opere. Traže da se umjesto nje prikaže neka druga i da se ruska djela ne prikazuju sve dok ne završi rat u Ukrajini.

Upućeni izvor rekao je da je sada kasno mijenjati planove, jer su pripreme već daleko odmakle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:23