ČUJU SE EKSPLOZIJE

Ukrajina dronovima napala rusko područje Brjansk, Moskva udarila na Kijev i okolna područja

Prema dosadašnjim podacima, u napadu nije bilo žrtava niti štete, izvijestio je Aleksander Bogomaz, guverner područja Brjansk

Arhivska fotografija

 Kharkiv Reg. Mil. Administration/Anadolu Via AFP

Ruski sustav protuzračne obrane uništio je 12 ukrajinskih bespilotnih letjelica koje su gađale rusko područje Brjansk, rekao je u nedjelju guverner tog područja koje graniči s Ukrajinom.

Prema dosadašnjim podacima, u napadu nije bilo žrtava niti štete, napisao je na aplikaciji Telegram Aleksander Bogomaz, guverner područja Brjansk.

Istovremeno, Rusija je pokrenula zračni napad na Kijev i njegova okolna područja, prisilivši sustave protuzračne obrane da odbiju udare, izvijestio je na Telegramu gradonačelnik ukrajinske prijestolnice i administracija širega kijevskog područja.

Reutersovi svjedoci kažu da su čuli nekoliko eksplozija u i oko Kijeva koje su zvučale kao da sustavi protuzračne obrane pogađaju zračno oružje.

Čelnik regionalne državne uprave u nedjelju je rekao da su u ruskom noćnom raketnom napadu na regiju Kijeva dvije osobe ozlijeđene, a deseci stambenih i drugih zgrada su oštećeni.

Od tri rakete koje je lansirala Rusija, ukrajinski sustav protuzračne obrane uništio je dvije iznad kijevske regije, izjavio je u nedjelju zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga, Mikola Oleščuk, no nije rekao što se dogodilo s trećom raketom.

Krhotine koje su padale ozlijedile su dvije osobe kojima nije bila potrebna hospitalizacija, napisao je na Telegramu Ruslan Kravčenko, šef administracije kijevske regije.

Krhotine su također oštetile šest višekatnica i više od 20 privatnih kuća, dodao je Kravčenko. Osim toga, oštećeni su benzinska postaja, ljekarna, zgrada administracije i tri automobila u regiji.

Kijev, njegova okolna regija i nekoliko drugih diljem Ukrajine, bili su pod uzbunom za zračni napad oko sat vremena u nedjelju ujutro, počevši od 4:50 ujutro po lokalnom vremenu.

Reutersovi svjedoci izvijestili su da su u to vrijeme čuli nekoliko eksplozija u i oko Kijeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 08:52