KAOS NA SJEVERU ZEMLJE

Uhićeni Srbi s Kosova bit će optuženi za terorizam; Brnabić: ‘Vučić je u UN-u upozoravao... Ovo je Kurtijev san!‘

Premijer Kosova izvijestio je da je kod uhićenih pronađena ogromna količina oružja kojim su planirali napade na kosovske institucije

Maskirani napadači; Kosovska policija u Banjskoj

 Afp; Twitter/

Specijalno tužiteljstvo Kosova priopćilo je da je zbog napada na policiju u Banjskoj privedeno šest osoba te da im je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Osumnjičeni su za više krivičnih djela, od kojih jedno za terorizam, stoji u priopćenju.

Također, kako navode lokalni mediji pozivajući se na policijske izvore, a prenosi Klix.ba, u međuvremenu je uhićen još jedan napadač, koji je priveden u policijsku stanicu u južnom dijelu Kosovske Mitrovice.

Podsjetimo, u napadu Srba na policiju Kosova koji se sinoć dogodio u mjestu Banjska na sjeveru ove zemlje, ubijen je jedan kosovski policajac, dok su dvojica ranjena.

image
Handout/Afp
image
Handout/Afp
image
Handout/Afp

Kosovska policija navodi da su njihovi pripadnici napadnuti nakon što su uočili blokadu ceste. U razmjeni vatre ubijena su tri napadača.

Nakon što je kosovska policija stavila situaciju pod kontrolu, premijer Kosova Albin Kurti izvijestio je da je kod uhićenih pronađena ogromna količina vojnog naoružanja kojim su planirali napade na kosovske institucije.

Kako je naglasio Kurti, policija je zaplijenila stotine pušaka, ali i streljivo.

"U današnjoj operaciji protiv naoružanih terorista, kosovska policija zaplijenila je stotine pušaka i municije, uključujući tešku vojnu opremu kao što su mitraljezi, granate i drugo. Naša policija ostaje u bliskoj suradnji sa KFOR-om i EULEX-om. Operacija je u tijeku", rekao je Kurti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je konferenciju za medije nakon događanja na Kosovu te se osvrnuo na detalje akcije kosovske policije, ali je govorio i o napadačima koji su se zatvorili u manastiru Banjska.

Ustvrdio je kako su se "Srbi pobunili jer ne žele da trpe Kurtijev teror" i da je "ubojstvo kosovskog policajca za svaku osudu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 04:41