KRIJUMČARENJE DROGE

UHIĆENA U ZRAČNOJ LUCI Žena (43) je gotovo dva kilograma kokaina švercala u - grudima

Španjolska je policija u zračnoj luci Barajas u Madridu uhitila 43-godišnju ženu koja je u implantatima za dojke skrivala 1,7 kilograma kokaina.

Porijeklom Venezuelka, žena je u Madrid doletjela iz Bogote, glavnog grada Kolumbije, koja je i vodeći proizvođač kokaina. Kako navode britanski mediji, žena je privukla pozornost španjolske policije svojim nervoznim gestama i ponašanjem. Policija je pretražila njezinu prtljagu, no nije našla ništa sumnjivo.

Zatim su uočili deformacije na njezinim grudima i žena je ubrzo priznala da u implantatima u svojim grudima nosi kokain. Odmah je prebačena u bolnicu gdje je podvrgnuta kirurškom zahvatu tijekom koga se pokazalo da nosi čak 1,7 kilograma kokaina.

Iako bizaran, ovo nije prvi slučaj šverca kokaina u umetcima za grudi.

Tako je u prosincu 2012. godine španjolska policija u Barceloni uhitila jednu Panamku koja je iz Bogote u implantatima pokušala prošvercati 1,4 kilograma kokaina.

Španjolski policajci već su se specijalizirali za otkrivanje “mula”, nosača kokaina i heroina koji drogu skrivaju na različitim dijelovima tijela. Samo ove godine u zračnoj luci Barajas u Madridu kod “mula” je nađeno oko 500 kilograma kokaina i šest kilograma heroina zbog čega je uhićeno 189 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 08:58