DOLIJAO POLJAK

Uhićen treći osumnjičenik za ubojstvo nizozemskog novinara koji je pisao o kriminalnom miljeu

Dvojica muškaraca uhićeni su odmah nakon pucnjave, trenutno traje suđenje i prijeti im doživotni zatvor

Peter R. de Vries 

 REMKO DE WAAL/ANP MAG/ANP via AFP

Istražitelji ubojstva nizozemskog novinara Petera R. De Vriesa u ponedjeljak su uhitili još jednog muškarca povezanog s tim zločinom.

Amsterdamske dnevne novine Het Parool ranije su izvijestile da je uhićeni 26-godišnji Poljak. On je treći osumnjičeni zbog ubojstva De Vriesa, novinara koji je pisao o kriminalnom miljeu, 6. srpnja prošle godine na amsterdamskim ulicama.

Dvojica muškaraca uhićeni su odmah nakon pucnjave, trenutno traje suđenje i prijeti im doživotni zatvor. Presuda se očekuje 14. srpnja.

Pri njihovom uhićenju pronađen je mobitel s dokazima poruka kojima su dane upute za ubojstvo. Vjeruje se kako je treći osumnjičenik onaj koji je slao te upute.

Prema medijskim napisima, on je već bio u zatvoru od listopada zbog drugog kaznenog djela.

Het Parool piše kako je on izravno povezan s Ridouanom Taghijem, navodnim vođom dilera droge. Sumnja se da Taghi stoji iza ubojstva De Vriesa koji je umro u bolnici tjedan dana nakon pucnjave.

De Vries je bio čovjek od povjerenja svjedoka koji je dao ključne dokaze u suđenju Taghiju. Prije ubojstva novinara već su ubijeni njegov brat i odvjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:12