U KUĆNOM PRITVORU

Uhićen šef protuzračne obrane Moskve! ‘Očekivao je da će dobiti 30, dobio je samo pola milijuna...‘

Ako bude proglašen krivim, Ogienko bi mogao dobiti od osam do 15 godina zatvora

Konstantin Ogienko

 Balashikha City District Administration

Šef moskovske protuzračne obrane Konstantin Ogienko uhićen je zbog korupcije. Generalu Ogienku, donedavnom šefu bojne koja štiti nebo nad glavnim ruskim gradom, određen je istražni zatvor zbog postojanja osnovane sumnje da je primio mito.

Ruski dnevnik Komersant piše da je Ogienko u suradnji sa zapovjednikom 4. divizije protuzračne obrane, generalom Dmitrijem Bialiatskim, primio 500 tisuća rubalja za dodjelu vojnog zemljišta civilnoj organizaciji. Ogienko i Bialiatski su navodno računali na ukupno 30 milijuna rubalja, ali su dobili "samo" pola milijuna rubalja. Komersant dodaje da je voditeljica civilne organizacije prikupljala novac od raznih organizacija i građana, obećavajući im zemljišne parcele u blizini Moskve.

Bialiatski je djelomično priznao krivnju i nagodio se s tužiteljstvom te mu je određen kućni pritvor. Ogienko se izjasnio nevinim i odbio je svjedočiti. Ako bude proglašen krivim, Ogienko bi mogao dobiti od osam do 15 godina zatvora. Ogienko je od 2021. bio zapovjednik protuzračne obrane Moskve, a s dužnosti je smijenjen nakon što je protiv njega u srpnju pokrenut kazneni postupak. Ova je istraga jedan od tri velika postupka vezana uz navodnu krađu vojnog zemljišta u moskovskoj regiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:25