‘A ZAŠTO NE BIH?‘

Učiteljica osvojila bogatstvo pa odlučila pomagati drugima: ‘Ovisna sam o tome, pola sam već razdijelila!‘

Gospođa Connolly je rekla da osvajanje velike količine novca može promijeniti život osobe, ali to ne mijenja njihovu osobnost.

Frances i Patrick Connolly

 Paul Faith/AFP

Dobitnica na lutriji koja je osvojila 115 milijuna funti i poklonila više od polovice svog dobitka, kazala je da je 'ovisna' o pomaganju drugima, piše BBC.

Frances Connolly (55) je zajedno s mužem Patrickom odredila godišnji iznos novca koji će iskoristi za pomaganje drugima, ali je, kako je kazala, već potrošila novac koji je bio namijenjen za pomaganje do 2032. godine.

Par iz Hartlepoola je izvukao dobitak na lutriji EuroMillions 2019. i odmah zatim su dio novca poklonili prijateljima i obitelji.

Gospođa Connolly je kazala da vas pomaganje drugima 'zakači' i da stvara 'ovisnost'.

- Sad sam ovisna o tome, kazala je.

Bivša socijalna radnica i učiteljica je otvorila dvije humanitarne udruge: jedna je nazvana prema njenoj pokojnoj majci Kathleen Graham, a pokrenuta je u Sjevernoj Irskoj, a druga je PFC zaklada koja podržava karijere mladih ljudi, starije sugrađane i izbjeglice u njenom rodnom gradu.

Ona procjenjuje da je poklonila 60 milijuna funti, ali nije detaljno vodila knjige pa se šali kako će biti zabrinuta u slučaju da njezin 57-godišnji muž to sve dozna.

Gospođa Connolly je često sudjelovala u humanitarnim akcijama, kao dijete je volontirala za dobrotvornu organizaciju St John Ambulance, a dok je bila studentica u Belfastu kreirala je telefonsku liniju za pomoć oboljelima od AIDS-a.

Danas podržava grupe u lokalnoj zajednici koje pomažu da ljudi dobiju posao, koje podržavaju izbjeglice i karijere mladih osoba te nabavljaju elektroničke uređaje za starije osobe kako bi se mogle povezati sa svojim obiteljima.

Gospodin Connolly još uvijek vodi svoj posao s plastikom.

Njihov najveći osobni trošak je bila kuća sa šest soba i sedam jutara zemlje u okrugu Durham, dok gospodin Connolly i dalje vozi rabljeni Aston Martin.

Međutim, gospodin Connolly je protiv ideje trošenja novca na luksuze poput jahti, a rekla je da ju je priča o nekome tko je potrošio 25,000 funti na čašu šampanjca navela da pomisli da je taj novac mogao pomoći mladoj osobi da kupi kuću.

Kad su je iz PA Newsa pitali zašto je toliko usrećuje da daje drugima, kazala je: - A zašto ne bih? To sam radila cijeli svoj život.

- Bila bih milijunašica kad bih dobila nazad sav novac koji sam tijekom godina podijelila, kazala je.

Gospođa Connolly je rekla da osvajanje velike količine novca može promijeniti život osobe, ali to ne mijenja njihovu osobnost.

- Ako si glup prije nego ga dobiješ i nakon toga ćeš biti glup, kazala je.

- Kad bih imala savjet za dobitnike na lutriji... kazala bih da te novac oslobađa da budeš osoba koja želiš biti, piše BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 13:16