OPERACIJA U SARAJEVU

U velikoj policijskoj akciji pao suprug poznate influenserice: Lejla i nakon uhićenja objavljivala fotke!

Hodoviću ovo nije prvo uhićenje, još 2015. bio je osumnjičen za pranje novca

Lejla i Alem Hodović

 Screenshot Instagram

Policajci MUP-a Kantona Sarajevo, uhitili su jučer dvojicu muškaraca osumnjičenih za organizirani kriminal povezan s pranjem novca i prometom velikih količina opojnih droga te kupovinom velikog broja pokretnina i nekretnina.

Uhićeni su Dženis Kadrić, rođen 1989. godine i Alem Hodović, rođen 1983., a u tijeku su i pretresi poduzeća E.S. TECH d.o.o. Sarajevo, piše Radio Sarajevo.

Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva ‘Consigliere‘ s dokazima iz Sky i Anom aplikacija. Osumnjičeni su nakon provedenih aktivnosti predani tužitelju koji će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u istrazi.

Kadrić je bio tjelohranitelj Edina Gačanina Tita koji slovi za šefa narkokartela. Navodno, pod sumnjom u iste kriminalne aktivnosti uhićen je i Alem Hodović.

Gačanin je u studenom sklopio sporazum o krivnji s Državnim tužiteljstvom Nizozemske te je osuđen na sedam godina zatvora i novčanu kaznu od milijun eura. Presuda se odnosi na uvoz dvije pošiljke kokaina 2020. godine u ukupnom iznosu od više od 2.400 kilograma preko luka Rotterdam i Hamburg i uvoz kemikalija za proizvodnju kristalnog meta.

Nizozemski mediji navode da se prije nekoliko godina njegovo ime pojavilo u ‘raznim medijima‘ u Sarajevu u vezi s njegovom navodnom ulogom u međunarodnoj trgovini kokainom.

Uhićenjem dvojca u fokus javnosti stigla je i poznata bosanskohercegovačka influenserica Lejla Hodović. Ona je, jasno, supruga uhićenog Alema, a na svojim je društvenim mrežama, na kojima broji preko 60 tisuća pratitelja, svakodnevno svoje pratitelje, obavještavala o svom privatnom životu i luksuznim putovanjima u Dubai, Italije, Egipat i brojne druge destinacije, piše Blic.

Kako prenose sarajevski mediji, nekoliko sati prije uhićenja Hodovića, njegova supruga je na Instagram objavljivala snimke i fotografije s jedne rođendanske proslave.

Lejla se oglasila i nakon što je odjeknula vijest da joj je muž priveden i tada objavila nekoliko fotografija i snimki iz obiteljskog doma, bez bilo kakvog znaka da je lišen slobode.

Hodoviću ovo nije prvo uhićenje, još 2015. bio je osumnjičen za pranje novca, a kako su njihova putovanja izgledala pogledajte u nastavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:02