VELIKI GUBICI

U Ukrajini poginuo još jedan ruski pukovnik, bio je zapovjednik prestižne padobranske jedinice

Pavel Kisljakov je bio zamjenik načelnika stožera ruske kopnene vojske

Arhivska fotografija

 Alexander Garmayev/Tass/Profimedia

Vladimir Putin izgubio je još jednog pukovnika - već 57. - u samo četiri mjeseca rata, piše britanski Independent. Posljednji poznati visokopozicionirani ubijeni časnik u Ukrajini je potpukovnik Pavel Kisljakov (40), pokopan u četvrtak u Moskvi sa svim vojnim počastima.

Kisljakov je bio zapovjednik prestižne padobranske jedinice, a riječ je o 57. poznatom časniku tog ranga koji je stradao u Ukrajini. Prema medijskim izvještajima, Kisljakov je zamjenik načelnika stožera ruske kopnene vojske i šef operacijskog odjela 11. zračne brigade. Nisu objavljene pojedinosti o tome gdje je u Ukrajini poginuo, ali njegova smrt podsjeća, piše Independent, na strašne ljudske gubitke visokorangiranih časnika iz Rusije.

Početkom lipnja Rusija je izgubila još jednog pukovnika, Sergeja Postnoja, koji je ubijen u borbi. Bio je pripadnik propagandne jedinice Ruske nacionalne garde koja je pod izravnim zapovijedanjem ruskog predsjednika Vladimira Putina. Bio je na dužnosti na području blizu Kijeva, kod Harkiva, a nedavno i na prvim crtama bojišnice u oblasti Luhansk.

Prema podacima ukrajinske vojske, Rusija je izgubila oko 35.600 vojnika od početka invazije. Osim 57 poginulih pukovnika, smatra se da je već 12 generala ubijeno u Ukrajini. Posljednji poginuli general, čija je smrt potvrđena prošli mjesec, jest general bojnik Roman Kutucov koji je ubijen prilikom navale na ukrajinsko naselje na području Donbasa, kako je izvijestio reporter Rossije 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:48