ZBOG JEDNE PORUKE

U Srbiji se događa nešto nezamislivo: Junak nacije preko noći postao meta Vučićeva režima

Đoković politički ne istupa često, a ovoga je puta na svojem Instagram profilu objavio fotografiju s prosvjeda i poslao kratku poruku

Novak Đoković

 Afp

Građani Srbije blokirali su u subotu prometnice u desecima gradova nakon što ih je nekoliko ekoloških organizacija pozvalo da na taj način izraze nezadovoljstvo protiv Rio Tinta i planova te megakorporacije da, uz svesrdnu podršku vladajućeg režima, otvori rudnik litija. Građani su prosvjedovali i protiv zakona o eksproprijaciji, koji predsjednik Aleksandar Vučić još nije potpisao, te već potpisanog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Ove je prosvjede podržao i najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković, koji politički ne istupa često, a ovoga je puta na svojem Instagram profilu objavio fotografiju s prosvjeda i poslao kratku poruku: "Čist zrak, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga svaka riječ o 'zdravlju' je suvišna."

image

Objava Novaka Đokovića

Instagram

Nakon toga, objavio je još jednu fotografiju uz poruku: "Priroda je naša majka. Provodimo više vremena u prirodi. S njom i uz nju nam je život bogatiji."

image

Objava Novaka Đokovića

Instagram

Nakon ovih objava obitelj Novaka Đokovića našla se na udaru provladinih tabloida, iako su mediji bliski Aleksandru Vučiću isprva ignorirali mišljenje idola Srbije, a zatim s velikim zakašnjenjem i pokušali relativizirati njegovu poruku.

Nakon početnog šoka, očito su se vladajući pribrali pa je uslijedila reakcija dopredsjednice Stranke moderne Srbije Tatjane Macure.

'Nole ovim statusom ne izražava ama baš nikakav stav o odlukama države ili prosvjedima. I dalje mu ne smeta što je punica gurala vodu u cijevi (MHE), teniske turnire će mu sponzorirati Telekom i Srbijagas, „25. maj“ u kojem ne plaća račune će ponovo dobiti za kikiriki… Ne ložite se. Vrhunski je tenisač i to je to', napisala je Macura na Facebooku.

Inače, Nova.rs piše kako su nakon smirivanja situacije uslijedili napadi na Đokovića i njegovu obitelj u kojima prednjače mediji na čijem čelu se nalaze čelnici nogometnog kluba Partizan.

Tako se na meti našla majka njegove supruge Jelene, Vera, zbog svojih privatnih poslova vezanih za izgradnju malih hidroelektrana.

Đoković je kasnije u podužoj objavi na društvenim mrežama pojasnio svoju podršku prosvjedima.

- Čujem komentare – što se jedan sportaš 'miješa tamo gdje mu nije mjesto”, ali ja sam čovjek prije nego sto sam sportaš ili bilo što drugo - poručio je Đoković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 10:36