MNOGI SU KRITIČNO

U požaru u bangladeškom skladištu kontejnera 16 mrtvih, više od 150 ozlijeđenih

Vatrogasci u nedjelju ujutro još gase požar. Eksplozija je potresla četvrt, a prozori na obližnjim kućama su razbijeni

požar u bangladeškom skladištu

 AFP

U ogromnom požaru u kopnenom skladištu kontejnera na jugoistoku Bangladeša poginulo je najmanje 16 ljudi, a ozlijeđeno više od 150, rekli su dužnosnici u nedjelju.

Požar u kontejnerskom objektu izbio je u subotu navečer u Sitakundi, 40 km udaljenom od lučkoga grada Čitagonge, izazvavši višestruke eksplozije kontejnera nakon velike eksplozije na tom mjestu, rekli su dužnosnici.

image

požar u bangladeškom skladištu

AFP

Vatrogasci u nedjelju ujutro još gase požar, izjavio je dužnosnik vatrogasne službe Faruk Hosein Šikder. Eksplozija je potresla četvrt, a prozori na obližnjim kućama su razbijeni, kažu lokalni stanovnici.

Broj mrtvih mogao bi porasti jer su neki od ozlijeđenih u kritičnom stanju, rekao je kirurg iz Čitagonge, Mohamed Elias Hosein. Među ozlijeđenima su vatrogasci i policajci, dodao je.

image

požar u bangladeškom skladištu

AFP

Pozvao je sve liječnike u okrugu da pomognu, a stanovnike da hitno daju krv.

Još nije jasno što je izazvalo požar. Djelatnici vatrogasne službe rekli su kako sumnjaju da je možda uzrok spremnik vodikova peroksida i da se vatra brzo proširila na druge spremnike.

U području Patenga u Čitagongi 2020. godine tri su osobe poginule nakon što je eksplodirao spremnik za naftu u skladištu kontejnera.

image

požar u bangladeškom skladištu

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:09