DOPUTOVAO IZ GVAJANE

U njujorškoj zračnoj luci uhićen krijumčar koji je više od 18 kilograma kokaina skrivao u smrznutim kozicama

Zacharie Scott istražiteljima je rekao da mu je za ovaj krijumčarski posao trebalo biti isplaćeno između 5000 i 6000 dolara

Službenik iz Odjela za carinsku i graničnu zaštitu u zračnoj luci ‘John F. Kennedy‘ u New Yorku (arhivska fotografija)

 Johannes Eisele/AFP

Djelatnici američke carinske službe u njujorškoj zračnoj luci "John F. Kennedy" uhitili su u petak 22-godišnjeg krijumčara koji je pokušao prokrijumčariti više od 18 kilograma kokaina skrivenog u paketima velikih smrznutih kozica.

Zacharie Scott je američki državljanin s boravištem u Gvajani, a carinski službenici nasumično su ga odabrali za dodatnu pretragu nakon što je došao letom iz te južnoameričke države.

Pregledavajući Scottovu prtljagu, policajci su pronašli razbacanu odjeću i više paketa smrznutih velikih kozica. Nakon što su razrezali zapakirane morske delicije, otkrili su komade bijelog praha za koji je kasnije utvrđeno da je kokain, stoji u sudskim dokumentima. Sveukupna težina kokaina iznosila je 18,45 kilograma.

Kad su službenici Odjela domovinske sigurnosti uhitili Scotta, on je navodno izjavio kako je "znao da je pogrešno unositi pakete u Sjedinjene Države", istražiteljima je rekao da mu je za ovaj krijumčarski posao trebalo biti isplaćeno između 5000 i 6000 dolara.

Ako ga proglase krivim, Scottu prijeti kazna do 20 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:43