NAKON 27 GODINA

U Las Vegasu uhićen muškarac zbog ubojstva rap ikone Tupaca Shakura!

Legenda hip-hopa upucana je četiri puta u pucnjavi iz vožnje u Las Vegasu 1996

Tupac Shakur

 Columbia Pictures - Album/Album/Profimedia/Columbia Pictures - Album/album/profimedia

Policija Las Vegasa navodno je uhitila muškarca u vezi s ubojstvom repera Tupaca Shakura prije gotovo tri desetljeća.

Legenda hip-hopa upucana je četiri puta u pucnjavi iz vožnje u Las Vegasu 1996. Njegov ubojica nikada nije pronađen.

Duane ‘Keefe D‘ Davis priveden je u petak ujutro, no još nije objavljeno za što ga se točno optužuje. On je, pak, ranije otvoreno govorio o tome kako je prije 27 godina bio na mjestu pucnjave kad je Tupac ubijen, piše Daily Mail.

U jednom Netflixovom dokumentarcu tvrdi se da je strijelac bio Davisov nećak, unatoč tome što se sâm Davis hvalio kako je ubio Tupaca u rujnu 1996. godine.

Šezdesetogodišnji vođa bande Compton Crip čak je napisao memoare u kojima priznaje svoju ulogu u kobnom ubojstvu hip-hop legende.

U dokumentarcu iz 2018. rekao je da se vozio u automobilu sa svojim nećakom Orlandom Andersonom i dao mu je oružje kojim je počinjeno ubojstvo.

I u svojim je memoarima ‘Compton Street Legend‘ iz 2019. također napisao da je bio u Cadillacu koji je sudjelovao u pucnjavi. Tad je napisao i da je pomogao nabaviti pištolj za ubojstvo repera kao osvetu za to što je ovaj pretukao njegovog nećaka Andersona.

U knjizi je rekao da je vlastima priznao da je umiješan u neko ubojstvo 2010. godine, a oni su mu iza zatvorenih vrata obećali su da će poništiti optužnicu i zaustaviti veliku porotu ako im pomogne.

U to je vrijeme imao 46 godina i prijetila mu je doživotna robija zbog droge pa je pristao surađivati s vlastima.

Ovo uhićenje dogodilo se dva mjeseca nakon što su policajci iz Vegasa pretresli dom Davisove supruge, tražeći predmete ‘koji su povezani s ubojstvom Tupaca Shakura.‘

Policajci su zaplijenili više računala, mobitel i hard disk iz kuće Davisove žene te Vibe magazin u kojem je Shakur.

Također su uzeli nekoliko metaka kalibra 40, mnoštvo fotografija i kopiju Davisovih memoara.

Oni upoznati s istragom u kolovozu su rekli da su detektivi odjela za ubojstva ‘optimistični‘ u vezi podizanja optužnice u slučaju Tupacovog ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:24