VELIKO NEVRIJEME

U EUROPU UDARILO 560 TISUĆA MUNJA 'Dolazi Sudnji dan! Mnogi neće vjerovati u ono što govorim. Ali i Noi su se svi smijali sve dok kiša nije počela...'

 Severe Weather Europe / FACEBOOK

Prema pisanju portala za izvještavanje o ekstremnim vremenskim prilikama Severe Weather Europe, od nedjelje 3. lipnja do ponedjeljka 5. lipnja u Europi je zabilježeno više od 566 tisuća udara munji i grmljavinskog nevremena.

Citirajući servis za praćenje grmljavinskog nevremena Blitzortung.org, Severe Weather Europe kaže da je diljem Europe zabilježeno 566.763 udara munje. Najviše munja udarilo je na području Francuske, Švicarske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Rumunjske, Bugarske, Grčke i Turske.

Korisnici Facebooka koji prate stranicu Severe Weather Europe komentirali su da je "bilo dosta" grmljavinskog nevremena dok je jedan od korisnika u udarima munje vidio dolazak Sudnjeg dana. "Ako se ne želite susresti sa sličnom sudbinom, morate se okrenuti drevnoj istini Elohima (radi se o jednom od mnogih imena Boga u hebrejskoj Bibliji, op.a.). Samo vas Elohim može spasiti. Mnogi neće vjerovati u ono što govorim. Svi su se smijali Noi sve dok kiša nije počela", napisao je drugi korisnik. "U Finskoj opet ništa", dodao je treći.

Podsjećamo, u utorak je Meteoalarm izdao žuto upozorenje za cijelu Hrvatsku, a snažno nevrijeme popraćeno grmljavinom i pljuskovima pogodilo je područje Istre. Ogromna količina kiše pala je oko podneva u Puli i poplavila brojne poslovne prostore u centru, a snažno grmljavinsko nevrijeme poharalo je Sv. Petar u Šumi i bližu okolicu. Grmljavinski prolom oblaka u poslijepodnevnim satima utorka zahvatio je i Zagreb, a u Karlovcu je u utorak oko 16 sati također počeo padati snažan pljusak.

U prognozi za srijedu meteorolozi navode da sredinom dana i osobito poslijepodne lokalno može doći do jačeg razvoja oblaka i pljuskova s grmljavinom, ali uglavnom u unutrašnjosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 03:34