RODTELJI U OČAJU

U bolnici tijelo prerano rođene bebe bacili u smeće, nikad nije pronađeno: ‘Mislili su da je prljavo rublje‘

Tjelešce nije pronađeno iako su ga istražitelji tražili svugdje, čak i među medicinskim ostacima prekrivenima krvlju i ljudskim otpadom

ilustrativna fotografija ulaza u bolnicu Brigham and Women's Hospital u Bostonu

 STAN HONDA/AFP

Par iz američkog Bostona, Alana Ross i Daniel McCarthy, prošlog su tjedna podnijeli tužbu zbog strašnog incidenta koji se dogodio u bolnici Brigham and Women's Hospital u kolovozu 2020. godine. Oni, naime, tvrde kako je osoblje spomenute bolnice, inače najprestižnije u gradu, pogreškom bacilo tijelo njihove prerano rođene bebe u smeće misleći kako se radi o zaprljanom rublju.

- Ne želimo da itko drugi prođe kroz nešto slično. Želimo da bolnica preuzme odgovornost. Želimo da to poprave - rekao je 37-godišnji Ross za New York Times, a prenosi Insider.

Djevojčica Everleigh Victoria McCarthy rođena je 25. srpnja 202., tri mjeseca prije vremena, i razvila je masivno krvarenje u mozgu. Liječnici su 6. kolovoza roditeljima rekli kako beba neće preživjeti te su ju skinuli s respiratora.

Ross i McCarthy već su bili pozvali pogrebno poduzeće i počeli planirati misu zadušnicu za kćerkicu, ali kad su pokušali dobiti njezino tijelo, iz bolnice su im rekli kako ga "ne mogu pronaći".

Roditelji su sve prijavili policiji 11. kolovoza 2020., a istraga je pokazala kako je Everleighino tijelo vjerojatno iz mrtvačnice izbačeno s prljavom posteljinom četiri dana prije. Bostonska policija priopćila je kako je bebino tijelo "vjerojatno pogrešno smatrano prljavim rubljem".

U tužbi roditelja navodi se kako je zaposlenik bolnice stavio Everleighino tjelešce na stol koji nije bio predviđen "za prijevoz posmrtnih ostataka dojenčadi u mrtvačnicu".

- Kad sam čula što se dogodilo, osjećala sam se kao da mi je kći opet umrla - rekla je majka Alana.

Bebino tijelo nije pronađeno iako su ga istražitelji tražili svugdje, čak i među medicinskim ostacima koji su bili prekriveni krvlju i ljudskim otpadom.

Medicinska sestra koja je odnijela Everleighino tijelo u mrtvačnicu nije nazvala bolnicu kako bi se provela interna istraga, a policija je također izvijestila kako im bolnica nije dala potpuni videozapis onoga što se dogodilo u trenutku kad je bebino tijelo odvezeno u mrtvačnicu ili kad su shvatili da je beba nestala.

- Prihvatiti činjenicu da će ona umrijeti bila je jedna stvar, ali nisam mogao niti zamisliti da ću morati prihvatiti činjenicu da ću svaku večer ići u krevet ne znajući gdje je moja kći - izjavio je otac.

Obitelj nije tužila bolnicu za neki određeni novčani iznos, a dr. Sunil Eappen, glavni medicinski službenik bolnice Brigham and Women's Hospital, rekao je kako su ponudili svoje "najdublje suosjećanje i najiskrenije isprike roditeljima zbog njihova gubitka i teških okolnosti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:25