NIJE ODUŠEVLJEN

Trump o konvenciji demokrata: ‘Ovo je bilo nešto najsumornije u američkoj povijesti‘

Kritizirao je demokrate zbog „najmračnije, najgnjevnije i najsumornije konvencije u američkoj povijesti“
 Nicholas Kamm/AFP

Američki predsjednik Donald Trump kritizirao je demokrate zbog „najmračnije, najgnjevnije i najsumornije konvencije u američkoj povijesti“, nakon četverodnevnog virtualnog okupljanja njegovih stranačkih rivala.

Trump je u petak iz Virginije osudio demokrate zbog „napada“ na SAD zbog rasizma te Joea Bidena, demokratskog kandidata za predsjednika, zbog njegove tvrdnje da će „pobijediti ovo vrijeme mraka u Americi“, što je bila kritika upućena trenutnim vlastima.

Kao i njegovi suparnici Trump je istaknuo važnost nadolazećih izbora.

„Budućnost naše države, pa i naše civilizacije je u pitanju 3. studenog“, kazao je.

Upozorio je kako će demokrati stanovnicima oduzeti oružje te ih je optužio da su protiv vjere. Kazao je i kako demokrati žele ugroziti američki energetski sektor i da će nepovratno oštetiti gospodarstvo ako pobijede.

„Nećemo nikad pobjeći od štete koja će nam biti nanesena ako radikalna ljevica preuzme predsjedništvo“, rekao je Trump, pokušavši predstaviti Bidena kao marionetu anarhista i socijalista.

„Ja sam jedini koji stoji između američkog sna i totalne anarhije, ludila i kaosa. Tako je kako je. Ja predstavljam vas“, poručio je i pozvao na odbacivanje „bijesa i mržnje Demokratske stranke“.

Republikanci svoju konvenciju imaju idući tjedan, a Trump će i službeno biti nominiran u ponedjeljak. Svoj govor tim povodom održat će na kraju skupa, no očekuje se da će govoriti svakog dana konvencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:55