DRAMA U NJEMAČKOJ

Trojica mladića ostavila onesviještenog 14-godišnjaka u slupanom autu, život mu je spasila - aplikacija!

Aplikacija Detektor na njegovom iPhoneu zabilježila je nesreću i prijavila lokaciju vatrogascima koji su odmah krenuli u pomoć

Ilustracija

 Lausitznews/Imago Stock&people/Profimedia/Lausitznews/imago Stock&people/profimedia

Mobilna aplikacija koja upozorava na opasne situacije, po svemu sudeći, spasila je život 14-godišnjaku ozlijeđenim u prometnoj nesreći, piše Fenix Magazin.

Naime, dječak iz njemačke pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija bio je u autu s još trojicom starijih prijatelja kad su doživjeli nesreću. Vozač Mercedesa bio je 17-godišnjak, a automobil je iz još neutvrđenih razloga skrenuo sa seoske ceste i zabio se u drvo.

Trojica starijih mladića su napustila auto i u njemu ostavili onesviještenog 14-godišnjeg prijatelja.

Međutim, aplikacija Detektor na njegovom iPhoneu zabilježila je nesreću i prijavila lokaciju vatrogascima koji su odmah krenuli u pomoć.

– Potpuno uništeno vozilo pronađeno je na licu mjesta. U vozilu je bio onesviješteni 14-godišnjak iz Kamp-Lintforta. Liječnik hitne pomoći tinejdžeru je pružio pomoć na mjestu nesreće, a hitna ga je odvezla u bolnicu. U početku nije bilo jasno kako je došlo do nesreće i tko je još bio u vozilu, rekao je glasnogovornik policije.

Nešto kasnije su policajci pronašli 18-godišnjaka s okrvavljenom odjećom koji je, kasnije se ispostavilo, bio suvozač u Mercedesu. Policija je potom kontaktirala bolnice i ustanovila da je medicinska pomoć pružena 17-godišnjaku i 18-godišnjaku zbog lakših ozljeda, dok je vozač automobila, također 17-godišnji mladić, pobjegao.

Na kraju je pronađen u stanu svojih roditelja te će biti optužen za vožnju bez dozvole i nanošenje ozljeda iz nehaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:25