DUBAI EXPO

Tri poginula i više od 70 ozlijeđenih radnika u Dubaiju: ‘Nehumani ste prema migrantima‘

Organizatori tvrde da je na paviljon utrošeno 247 milijuna radnih sati i da je učestalost nesreća manja nego u Velikoj Britaniji
Gradilište u Dubaiju
 AFP

Tri radnika su poginula i više od 70 je teško ozlijeđeno na gradilištu Svjetske izložbe u Dubaiju, rekli su u subotu dužnosnici tog emirata koji tvrde da su sigurnosni propisi u skladu s međunarodnim normama.

Ti podaci su objavljeni nakon poziva Europskog parlamenta na bojkot Expoa-2020, osuđujući u rezoluciji kršenja ljudskih prava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, posebno "nehumano" postupanje prema radnicima imigrantima. Više od 200 tisuća radnika je sudjelovalo u izgradnji izložbenog prostora u predgrađu Dubaija gdje su podignute stotine paviljona. Ujedinjene Arapske Emirate i Katar, domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. često kritiziraju aktivisti za ljudska prava zbog postupanja prema stotinama tisuća radnika, od kojih je većina iz Južne Azije, koji grade njihove velike projekte.

- Nažalost, tri osobe su do danas poginule na radu i 72 su teško ozlijeđene - naveli su organizatori Expoa-2020 dodajući da ime je dobrobit radnika "najveći prioritet". Dodali su da je na izgradnju paviljona utrošeno 247 milijuna radnih sati i da je učestalost nesreća manja nego u Velikoj Britaniji.

- Uveli smo politike, standarde i svjetske procedure koje štite zdravlje, sigurnost i dobrobit svih koji su uključeni u Expo-2020 - istaknuli su.

Većina europskih zemalja sudjeluje na Expu-2020. unatoč pozivu Europskog parlamenta da ga bojkotiraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:03