KRONOLOGIJA NOĆI

Tko su žrtve Uroša B.: Likvidirao policajca (21), njegovu sestru (19), 15-godišnjaka, pucao u navijača Zvezde

S ubijenim policajcem i njegovom sestrom, javljaju srpski mediji, nije ni bio u svađi

Uhićeni Uroš B. (21), policijska opsada kod Mladenovca

 Cropix/ Mup Srbije

Najmanje 17 žrtava u 2 jeziva masakra. To je krvavi saldo nezapamćene tragedije koja je pogodila Srbiju. Sinoć se u općini Mladenovac, pokraj Beograda, dogodilo novo masovno ubojstvo. Ubojica, Uroš B. (21) krenuo je u krvavi pohod iz svog Mercedesa, nasumično je ranio 14 ljudi i ubio osmero. Naposljetku ga je, kako je javio RTS.rs, policija uhitila u Kragujevcu.

Ubio je i mladog policajca Milana Panića (21) te njegovu dvije godine mlađu sestru. Kako izvještavaju srpski mediji s njima čak nije bio ni u svađi. Prema informacijama Telegrafa, Uroš B. je bio sa društvom u školskom dvorištu kada se s njima posvađao. Došao je do kuće i uzeo automatsku pušku. Potom se vratio do društva, pucao na ekipu koja je, u međuvremenu pravila roštilj, zatim sjeo u Mercedes i odvezao se prema centru sela Dubona i navodno pucao iz automobila u pokretu. Navodno, on je kasnije i mijenjao automobil.

- Oni su tu sjedili i pričali, on im je prišao i upucao ih iz čista mira. Ubio mi je unuka i unuku - kaže za Blic djed policajca i sestre - Kažu da mi je unuku i unuka upucao u potiljak, da ga nisu vidjeli.

U prvom selu je ranio šestero, poslije otišao ka drugom selu gdje je također pucao. Najmlađa žrtva je, kako javlja Telegraf, dijete u dobi od 15 godina. Pucao je, piše istoimeni medij, i u navijača Crvene zvezde. U Duboni kod Mladenovca stradali su spomenuti policajac i njegova sestra K.P. (19) te D. T. (25) Na drugom području, smederevskom, stradali su M.M. (18), N.S. (21), L.M. (20), N.M. (15) i A.M. (18)

Ponavljamo, najmlađa žrtva, prema ovim informacijama, imala je tek 15 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2024 17:23