SUĐENJE G. MAXWELL

Svjedokinja spominjala orgije, sjetila se i puta: ‘Epstein me odveo na Trumpovo imanje kad mi je bilo 14‘

Nije navela nikakvo nedolično ponašanje budućeg predsjednika i nije ulazila u detalje zašto je bila ondje.

Jeffrey Epstein; imanje Mar-a-Lago; Donald Trump

 Profimedia

Jedna od četiri žrtve seksualnog predatora Jeffreyja Epsteina, koji je počinio samoubojstvo u zatvorskoj ćeliji 2019. godine, ispričala je na sudu da je upoznala Donalda Trumpa kada joj je bilo samo 14 godina.

Na suđenju Ghislaine Maxwell, Epsteinovoj suradnici i ljubavnici optuženoj za umiješanost u organizaciju seksualne trgovine, svjedokinja pod pseudonimom 'Jane' rekla je da je Trumpa upoznala 90-tih godina na njegovu luksuznom imanju Mar-a-Lago na Floridi. Nije navela nikakvo nedolično ponašanje Trumpa i nije ulazila u detalje zašto je bila ondje, piše CNN.

Na pitanje je li ju Epstein upoznao s budućim američkim predsjednikom, odgovorila je potvrdno. Pretpostavlja se da se susret s Trumpom dogodio 1994. godine, a na pitanje da li se vozila u tamno zelenom automobilu također je odgovorila potvrdno. Također je priznala da je 1998. sudjelovala na natjecanju ljepote Miss Teen USA koje je povezano s Trumpom.

Jane je međutim na sudu ustvrdila da nikada od nje nisu tražili da se u pušta u seksualne odnose s bilo kojim od Epsteinovih suradnika niti su od nje tražili da mami druge djevojke.

'Lolita Express'

Trumpov glasnogovornik nije odgovorio na upit NBC vezano za izjave svjedokinje. Iako je jednom prilikom Trump nazvao Epsteina sjajnim momkom, nakon uhićenja milijardera novinarima je rekao kako nije njegov pristaša. Prilikom ispitivanja Laure Menninger, odvjetnice Ghislaine Maxwell, Jane se prisjetila da je na jednom letu u Epsteinovom privatnom avionu bila s princom Andrewom.

Dugogodišnji pilot financijaša Larry Lisoski izjavio je na sudu u utorak da se dobro sjeća Jane iz zrakoplova 'Lolita Express', ali da nije znao da je ona maloljetnica. Jane je također nastavila svjedočiti kako su je seksualno zlostavljali Jeffrey Epstein, a ponekad i Ghislaine. Najmanje jednom, Maxwell ju je 'učila' kakvu masažu voli Epstein dok su njih troje bili u 'sobi za masažu'.

Prilikom unakrsnog ispitivanja u srijedu, Jane je imenovala nekoliko djevojaka koje su bile uključene u tzv. masaže, a zapravo su, prema njenim riječima, bile orgije. Izjavila je da bi ih mogla prepoznati na fotografijama, ali da nikada od policije nije dobila nikakve fotografije na pregled.

Jane je također odgovarala na pitanja o dugogodišnjoj karijeri u glumačkom svijetu.

- Zapravo nema uloge u melodrami koju niste igrali, rekla je odvjetnica, rekapitulirajući neke od Janeinih uloga na velikom ekranu.

'Ovo je istina'

Odvjetnica obrane pokušala ju je zbuniti pitanjem može li plakati ako bi joj to netko naredio.

Tužiteljica Alison Moe kasnije je pitala Jane zna li razliku između glume na televiziji i svjedočenja pod zakletvom.

- Ovo je istina, svjedočenje je stvarnost. Nadam se da će ova priča dobiti svoj epilog. Od ovoga sam bježala cijeli život, sve do sada. Umorna sam od svega.

Jane se ispričala da je sve do sada šutjela jer nije mislila da će joj majka pružiti podršku.

Svjedočila je ukupno osam sati u razdoblju od dva dana, a klupu za svjedoke napustila je s hrpom maramica kojima je brisala suze.

Svjedočio je i njezin bivši dečko iz tog razdoblja kojemu je rekla da je njezina obitelj godinama dobivala novac od 'kuma' Jeffreyja Epsteina, ali da to nije bilo besplatno. Saznao je da je riječ o poznatom američkom financijašu tek nakon što je uhićen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:53