SVJETLUCAVA FOLIJA

Svi pričaju o neočekivanom predmetu snimljenom na Marsu: U NASA-i otkrili na što sumnjaju, izazvali veliku gorčinu

Prije nego što se krene s nagađanjima o izvanzemaljcima, istina je vjerojatno mnogo bliža nama...

NASA objavila fotografiju sjajnog objekta na Marsu

 Twitter/NASA‘s Perseverance Mars Rover

Američka svemirska agencija NASA naišla je na "neočekivani" sjajni objekt na Marsu. Njihov rover Perseverance snimio je predmet nalik metalnoj foliji tijekom svog rutinskog lutanja. No, prije nego što se krene s nagađanjima o izvanzemaljcima, istina je vjerojatno mnogo bliža nama.

Naime, ispostavilo se da je materijal jedan od NASA-inih. Stručnjaci su ovo 'iznenađujuće' otkriće objavili na Twitteru i rekli da im se čini kako je riječ o komadu termalne deke. Vjerojatno je ostao tamo otkako se Perseverance spustio na Crveni planet 2021. godine.

Kada se fotografija zumira, moguće je vidjeti sitne točkice koje su uobičajene za termalnu deku.

U razgovoru za CNET, predstavnik NASA-e rekao je da su sigurni da je to dio pokrivača, ali su manje sigurni oko toga o kojem se točno dijelu letjelice radi.

"Manje je jasno iz kojeg je dijela letjelice došla ili kako je točno dospjela tamo. Naš tim smatra da se to vjerojatno dogodilo tijekom faze spuštanja", rekao je Andrew Good iz NASA-inog Laboratorija za mlazni pogon (JPL).

Dodao je da ne znaju je li tamo sletio nakon nesreće ili ga je odnio vjetar. Ipak, nisu svi bili impresionirani ovim otkrićem. Neki pak smatraju da NASA u biti baca otpad na Marsu. "Tamo još nema ljudi, a već smo ostavili smeće", komentirao je jedan nezadovoljni komentator.

"Mi ljudi smo tamo uspješno ostavili svoje smeće, čak i prije nego što smo nogom kročili tamo", dodao je ogorčeno drugi, prenosi NY Post.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:59