SNIMKA JE ZASTRAŠUJUĆA

Sva sila Kijeva i Moskve ugurala se u Bilohorivku, do rata pitoreskno selo, a sada pakao na zemlji!

Ministarstvo obrane Ruske Federacije dodalo je da su se ruske snage s ukrajinskima sukobile kod Vovčanska, Starice i Hliboke u Harkivskoj oblasti

Raketiranje Bilohorivke

 Screenshot/Twitter

Ruska je vojska u ponedjeljak rekla da je zauzela selo Bilohorivku u Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine, piše Reuters. Međutim, Kijev je rekao da borbe na tom teritoriju još uvijek traju.

Ministarstvo obrane Ruske Federacije reklo je da su njegove snage zauzele bolje pozicije na tom području.

Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine rekao je u ponedjeljak u večernjim satima da borbe oko Bilohorivke još uvijek traju, a da su ukrajinske snage odbile tri napada u Siversku, selu koje je od Bilohorivke udaljeno oko 16 kilometara.

Na društvenim je mrežama objavljena video snimka na kojoj se navodno može vidjeti raketiranje Bilohorivke. Igor Šuško iz neprofitnog trusta mozgova Wind of Change Research Group tvrdi da su Rusi to selo napali višecjevnim bacačima raketa BM-21 "Grad" te višecijevnim raketnim lanserima TOS-1 "Pinokio".

Ministarstvo obrane Ruske Federacije dodalo je da su se ruske snage s ukrajinskima sukobile kod Vovčanska, Starice i Hliboke u Harkivskoj oblasti na istoku Ukrajine. Rusi su rekli da su odbili dva ukrajinska kontranapada.

Ruske su trupe početkom svibnja iz Rusije ušle u Harkivsku oblast kako bi, po nalogu ruskog predsjednika Vladimira Putina, stvorile tampon zonu. Rusi žele zaštititi svoje pogranične oblasti.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je Reutersu u ponedjeljak da je situacija u Harkivskoj oblasti pod kontrolom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 12:09