SUD U MOSTARU

Strpali u pritvor muškarca (31) koji je prijetio legendarnom nogometašu Blažu Sliškoviću i njegovoj obitelji

Pritvor je određen Benjaminu Grbiću jer je ugrožavao sigurnost i oštetio stvari članova obitelji S. iz Mostara

Blaž Slišković

 Ivo Ravlić/Cropix

Sud u Mostaru odredio je jednomjesečni pritvor 31-godišnjem muškarcu koji je upućivao prijetnje smrću nekadašnjem igraču i treneru splitskog Hajduka, Veleža i Zrinjskog, Blažu Sliškoviću i članovima njegove obitelji.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, pritvor je određen Benjaminu Grbiću iz Mostara zbog optužbi da je ugrožavao sigurnost i oštetio stvari članova obitelji S. iz Mostara.

Mediji navode da je u pitanju nasilnik koji je prijetio Blažu Sliškoviću i njegovoj obitelji. Tužiteljstvo je predložilo sudu, što je sud prihvatio, da se pritvor odredi osumnjičenom Benjaminu Grbiću zbog opasnosti da će ponoviti kaznena djela. Dodali su kako su posebno zabrinjavajuće izrečene prijetnje, za što se može izreći kazna veća od tri godine zatvora.

Mediji su ovoga tjedna najprije objavili da je jedna osoba upućivala prijetnje smrću Blažu Sliškoviću Baki, nekadašnjem nogometnom igraču i treneru.

Slišković je kao igrač u karijeri nastupao za Hajduk iz Splita, Olympique Marseille, Pescaru Lens, Rennes, te Velež, gdje je potekao, i Zrinjski iz Mostara.

S klupe je vodio reprezentaciju BiH, Hajduka i Zrinjskog i niz drugih nogometnih momčadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 21:12