CURE DETALJI PAKLA

Strava koju su Hells Angelsi kreirali u Kaliforniji ne viđa se ni u horor filmovima: ‘Samo nazovi i reci ‘pečem pizzu‘!‘

Merl Hefferman se u krematoriju, koji je nazvao ‘peć za pizzu‘, riješio tijela člana kluba, a sad je osuđen na četiri godine zatvora

Merl Hefferman

 Screenshot/YouTube

Nekoliko članova Hells Angelsa iz Kalifornije završilo je na sudu zbog "dijeljenja motociklističke pravde" koje je uključivalo prisilno tetoviranje, silovanje iz osvete i ubojstvo. Merl Hefferman iz ogranka Hells Angelsa u Fresnu nekima je možda bio poznat po organiziranju dobrotvornih događaja za djecu, no tužitelji vjeruju kako je svoje žrtve reketarenja zapravo pretvarao u pepeo u pogrebnom poduzeću koje je nazvao "peć za pizzu" - upravo se u spomenutom krematoriju riješio tijela člana kluba, a u petak je, nakon desetogodišnje istrage, osuđen na četiri godine zatvora.

Uhićeni su i drugi članovi Hells Angelsa, uključujući i Raymonda Foakesa, koji je iz osvete silovao suprugu svog kolege, koji je pak 2016. spavao s njegovom ženom. Dotičnog muškarca mučio je četiri sata, nasilno ga tetovirao i naredio drugima da ga premlate pištoljem.

Christopher Ranieri osuđen je za ubojstvo člana koji je prijetio drugima, a Russell Lyles dobio je 63 mjeseca zatvora jer je članove za neposluh kažnjavao - šaketanjem. Istu metodu koristio je i kako bi ih "očvrsnuo".

- Hells Angelsi slijedili su zlonamjeran kodeks ponašanja, potičući premlaćivanje, sakaćenje, pa čak i ubijanje svakoga tko im se usudio suprotstaviti. Svi optuženi sad će se suočiti s posljedicama svojih nasilnih reketarskih aktivnosti - izjavio je državni odvjetnik Ismail Ramsey.

Sonoma, kalifornijski ogranak Hells Angelsa, bio je spreman ubiti i vlastite članove. To su dokazali na primjeru Joela "Doughboya" Silve, koji je tijekom "tjedna motocikla" 2014. napao članove istočne obale prijeteći prijatelju predsjednika ogranka Salema, Christophera Ranierija. Kad se Ranieri požalio svojim kalifornijskim kolegama, oni su se složili da Silva mora biti ubijen - prvo su ga namamili ga u klupsku zgradu Fresna, a onda mu pucali u potiljak.

Ranieri je na zabavi u Fresnu slavio spomenuto ubojstvo, a Merl Hefferman dobio je zadatak riješiti se Silvinog tijela. Levi Phipps, upravitelj krematorija u pogrebnom zavodu Yost & Webb u Fresnu, svjedočio je kako su mu na dan Silvinog ubojstva Hefferman i njegov posinak prijetili pištoljem pa zatim ubacili Silvino tijelo u peć za spaljivanje. Phipps je također tvrdio kako je Hefferman bio "fasciniran krematorijem" i tražio ključeve objekta kako bi "jednoga dana mogao učiniti da nešto nestane".

Zviždač Joseph Hardisty rekao je tužiteljima kako je predsjednik ogranka Fresna, Brian Wendt, kasnije priznao da je "povukao okidač za Silvu, ali i koristio peć za pizzu kako bi se riješio pet ili šest tijela". Hardistyju je dao i telefonski broj, za slučaj da ikad sam poželi koristiti krematorij - dao mu je i posebne upute za taj scenarij - "nazovi me i samo reci ‘pečem pizzu‘".

Smatra se da je u pećnici nestao i bivši član Hells Angelsa, Robbie Huff, kojemu se svaki trag izgubio još 2015. nakon što je navodno pomogao zataškati Silvino ubojstvo spalivši njegov kamionet. Godine 2016. nestao je i Arthur Carasis iz okruga Contra Costa, kao i Juan Guevara iz okruga Kern, za kojim se traga od rujna 2015.

Jonathan "Jon Jon" Nelson i Russell "Rusty" Taylor Ott iz Santa Rose također su osuđeni za ubojstvo zbog uloge koju su imali u Silvinoj likvidaciji.

Ranieriju i Foakesu sud tek treba izreći kaznu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 07:19