UŽAS KRAJ OBALE

STRAŠNI NAPAD MORSKOG PSA Jednom turistu odgrizao stopalo, još jednog teško ozlijedio, obojica su helikopterom prebačeni u bolnicu

 
Morski pas tigar, ilustracija
 SeaTops / imageBROKER / Profimed

Jedan je britanski turist ostao bez stopala nakon što mu ga je odgrizao morski pas tijekom krstarenja u regiji Whitsunday na sjeveru Queenslanda, javlja The Guardian.

Dva su muškarca nakon napada morskog psa hitno helikopterom prevezena u bolnicu. Obojica su zadobili teške ozljede nogu kad ih je napao morski pas na području oko 30 kilometara udaljenom od luke uz Airlie Beach.

Spasioci koji su helikopterom došli po njih rekli su da je jedan od napadnutih muškaraca, 22-godišnjak, ostao bez stopala, dok je drugi, 28-godišnjak, zadobio teške ozljede. Spasioci kažu i da su se muškarci uoči napada borili i bacali u vodi.

Turistički brod doveo ih je nakon napada u marinu gdje su se za njih pobrinuli liječnici, a zatim ih je helikopter prebacio u Mackay. Turoperater je na Facebooku objavio da su ozlijeđeni muškarci bili putnici njihovog krstarenja kad se napad dogodio.

'Naše misli su uz njih, njihove obitelji i druge putnike. Surađujemo s vlastima i želimo pomoći na koje god načine možemo. Odgodili smo nastavak tura za danas', dodali su u izjavi uz turoperatera ZigZag Whitsundays, prenosi The Guardian.

Napad morskog psa se dogodio usred rasprave o kontroli morskih pasa u Queenslandu.

Premijerka Queenslanda Annastacia Palaszczuk rekla je novinarima da još nije dobila sve detalje o napadu, no dodala je da se brine za dobrobit ozlijeđenih.

'Ne znam jesu li ronili, je li se to dogodilo daleko od obale ili izvan morskog parka', rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:37