IZGUBILA SPOR

STORMY DANIELS MORA TRUMPU PLATITI GOTOVO 300.000 DOLARA SUDSKIH TROŠKOVA Tužila ga je zbog tweeta koji je sudac proglasio 'retoričkom hiperbolom'

Donald Trump i Stormy Daniels
 Profimedia, Zuma Press

Porno glumica Stormy Daniels mora Donaldu Trumpu platiti 293.052 dolara za pokrivanje sudskih troškova i troškova njegovih odvjetnika, što je ipak manje od 800.000 dolara koliko je tražio.

Zvijezda filmova za odrasle mora Trumpu platiti i dodatnih 1.000 dolara zbog njezine odbačene tužbe za klevetu, odlučio je federalni sud.

Odvjetnik predsjednika Trumpa, Charles Harder, rekao je to kazna radi Danielsine neutemeljene tužbe protiv predsjednika.

Prvotna tužba za klevetu pokrenuta je kao odgovor na jedan od Trumpovih tvitova u kojem je doveo u pitanje njezinu tvrdnju da ju je neki čovjek maltretirao i želio prisiliti da šuti o svojem seksualnom kontaktu s predsjednikom.

Trump je tada napisao: 'Taj čovjek ne postoji. Potpuna laž, prevario je Fake News medije (no oni to znaju)!'

No sudac je odlučio da je tvit zaštićen Prvim amandmanom kao 'retorička hiperbola'.

Odvjetnik Harder je za ovaj slučaj Trumpu naplaćivao 841,64 dolara po satu. Drugi Trumpovi odvjetnici naplaćuju između 307,60 i 756,49 dolara po satu.

'Ova sudska odluka je potpuna pobjeda Donalda Trumpa i potpuni poraz Stormy Daniels', rekao je Harder.

S druge strane, odvjetnik Stormy Daniels, Michael Avenatti, kazao je: 'Trump i Harder se potpuno zaslužuju jer su obojica nepošteni. Dobili su manje od polovice onoga što su tražili jer je njihov zahtjev bio odvratan i pretjeran.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:01