SVE JE POBRKAO

Što se dogodilo Trumpu?! Niže gaf za gafom, gore od Bidena: ‘Je li itko čuo za Orbána? Jedan od najjačih, vođa Turske!‘

Osramotio se i kad je rekao kako bi ‘kognitivno oštećeni‘ Joe Biden Ameriku ‘mogao uvesti u Drugi svjetski rat‘

Donald Trump

 /X

Niz bizarnih gafova Donalda Trumpa potkopao je njegove uzastopne napade na mentalne sposobnosti aktualnog američkog predsjednika Joea Bidena. Tako je u nedavnom incidentu krivo nazvao grad u kojem je držao govor - kako piše Daily Mail, Sioux City u Iowi zamijenio je sa Sioux Fallsom u Južnoj Dakoti.

Inače, Trumpa je baš u toj saveznoj državi, u kojoj je kiksao, 2016. godine pobijedio teksaški senator Ted Cruz, koji ga je svojedobno nazvao "patološkim lažljivcem" i "narcisom", no kasnije mu je ipak postao lojalan pristaša u Senatu.

Drugi gaf Trump je imao kad je pomiješao Viktora Orbán​a, desno orijentiranog premijera Mađarske, s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

- Postoji čovjek, Viktor Orbán, je li itko ikad čuo za njega? Vjerojatno je jedan od najjačih vođa bilo gdje u svijetu, on je vođa Turske - rekao je u Derryju u New Hampshireu.

Nešto kasnije ipak se ispravio.

- On je šef Mađarske. I on to vodi jako dobro, baš kako treba, on to snažno vodi - hvalio je Trump Orbán​a.

No to nije sve. Za Bidena, kojega smatra "kognitivno oštećenim", rekao je kako bi upravo on Ameriku "mogao uvesti u Drugi svjetski rat".

- Imamo čovjeka koji je potpuno korumpiran, najgoreg predsjednika u povijesti naše zemlje, koji je kognitivno oštećen, nije u stanju voditi nas, a sad je još zadužen i za suočavanje s Rusijom i mogućim nuklearnim ratom. Samo razmislite o tome. Nastavimo li se oslanjati na njega, vrlo brzo mogli bismo se naći u Drugom svjetskom ratu - rekao je Trump.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:59