NIKAD VIŠE NEĆE LETJETI

Stjuardesi nakon jakih turbulencija slomljena noga na sedam mjesta, dobila je veliku odštetu

Zbog ozljede su joj trajno oštećeni živci zbog čega joj je prebolno stajati neki dulji period

Eden Garrity

 Profimedia

Stjuardesa kojoj je noga slomljena na čak sedam mjesta tijekom teških turbulencija tijekom leta, dobila je odštetu od čak šest znamenki. Naime, zbog ozbiljne ozljede morat će napustiti svoj posao iz snova, piše Daily Mail.

Eden Garrity (31) je gurala kolica i posluživala putnike kad je avion uletio u tropsku oluju s tučom iznad Atlantika.

Radila je na čarter letu Thomas Cook Airlinesa koji je letio s Kube u Manchester kad je iznenada avion poletio uvis oko 150 metara uslijed čega je odbačena na tlo i nije se mogla pomaknuti.

Šestero putnika pomoglo joj je da se prebaci na prazan red sjedala, a nakon što je sedam sati kasnije avion sletio u Manchester, hitno je prebačena u bolnicu.

image

Eden Garrity tijekom leta na kojem je ozlijeđena

-/swns/profimedia/-/swns/profimedia

Nesretna stjuardesa trebala je brojne operacije i intenzivnu rehabilitaciju te nekoliko mjeseci nije mogla hodati. Zbog ozljede su joj trajno oštećeni živci zbog čega joj je prebolno stajati neki dulji period.

Eden kaže kako je jako zahvalna zbog odštete, no to joj neće vratiti ono što je izgubila. Dodaje kako je jako ogorčena i razočarana jer više nikada neće moći raditi kao stjuardesa.

‘To je bio najbolji posao na svijetu i sada osjećam kao da sam izgubila dio svoje osobnosti. Osjećam se izgubljeno. Imam obitelj i sina i sve je to dobro, ali prilike za posao sad su mi jako ograničene. Nedostaju mi putovanja u druge zemlje‘, kaže Eden. ‘Tek mi je 31 godina i imam čitav život pred sobom, a ne mogu raditi ono što želim raditi.‘

image

Eden Garrity

Swns/swns/profimedia/Swns/swns/profimedia

Liječnici kažu da je Eden tijekom turbulencija pala na tlo takvom silinom kao da joj je malj pogodio nogu.

Fibula joj je slomljena na pet mjesta, tibija na jednom, a napukao joj je i gležanj.

image
Swns/swns/profimedia/Swns/swns/profimedia

Avion na letu na kojem se to dogodilo, u kolovozu 2019., već je krenuo 160 kilometara duljom rutom kako bi izbjegao oluju.

Eden kaže kako ona i drugi članovi posade na sastanku prije leta nisu bili obaviješteni o opasnosti od turbulencija.

‘Obično ako nas očekuju nekakve turbulencije, to nam kažu prije leta i obavijeste nas o svojim planovima‘, rekla je Eden i dodala kako je obožavala svoj posao.

image

Eden Garrity

Swns/swns/profimedia/Swns/swns/profimedia

‘Srce mi je slomljeno jer se ne mogu vratiti. Patim od depresije i imam PTSP i tjeskobu zbog čitavog događaja.‘

Eden se za odštetu obratila osiguravajućoj kući aviokompanije Thomas Cook, koja je bankrotirala 2020. Osiguravatelji su utvrdili kako kompanija nije odgovorna, no svejedno su pristali gospođi Garrity isplatiti odštetu od šest znamenki u funtama. Koliko je točno novca dobila, nije poznato.

image

Eden Garrity

-/swns/profimedia/-/swns/profimedia

Eden Garrity je otkrila što joj se dogodilo nekoliko dana nakon što jer jedan čovjek umro, a nekolicina je ozlijeđena uslijed teških turbulencija na letu Singapore Airlinesa prošli utorak.

Geoff Kitchen (73) iz okolice Bristola umro je od srčanog udara kad je avion iznenada propao čak 1800 metara. Nekoliko ostalih putnika završilo je u bolnici na intenzivnoj njezi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 14:50