IZABRAO STRANU

Steven Seagal pozirao u logoru u kojem su bili pripadnici Azova: ‘Snimit će film o ratu u Donbasu!‘

Glumac je rusko državljanstvo dobio 2016., a 2021. pridružio se nominalno oporbenoj političkoj stranci Pravedna Rusija za istinu

Steven Saegal u Donbasu

 Telegram/ Vladimir Solovjev

Američki glumac Steven Seagal (70) navodno snima dokumentarni film o ratu u Donbasu, pohvalio se Denis Pušilin, čelnik samoproglašene Narodne Republike Donjeck, a prenosi portal Medusa.

Naime, u utorak je ruski tv voditelj Vladimir Solovjev objavio fotografije Seagalova nedavnoga posjeta okupiranoj istočnoj Ukrajini, gdje je glumac obišao razrušeni zatočenički centar u Olenivki i navodno pregledavao "fragmente američkih projektila, potvrđujući umiješanost Kijeva u masakr vlastitih vojnika", kako je, u skladu s kremaljskom verzijom događaja, na platformi Telegram napisao sam Solovjev.

Podsjetimo, eksplozija u Olenivki 29. srpnja ubila je 50-ak ukrajinskih ratnih zarobljenika, među njima i članove postrojbe Azov. Rusija je optužila Ukrajinu da je ispalila rakete iz američkih sustava na lokaciju gdje su bili zarobljenici, dok Kijev inzistira na tome da je ruska vojska izvela topnički napad kako bi prikrila "tragove mučenja i pogubljenja zarobljenika".

Inače, Steven Seagal rusko državljanstvo dobio je 2016. Rusko ministarstvo vanjskih poslova dvije godine kasnije imenovalo ga je "posebnim predstavnikom za rusko-američke humanitarne odnose".

Glumac se 2021. pridružio nominalno oporbenoj političkoj stranci Pravedna Rusija za istinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:12