AKCIJA U SRBIJI

Srpska policija u središnjoj Srbiji uhitila kosovske specijalce: ‘Spriječen je teroristički čin‘

Trojica uhićenih bili su naoružani automatskim oružjem i u punoj ratnoj spremi s GPS uređajima, kartama i drugom opremom

Uhićenje kosovskih specijalaca

 MUP Srbije

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhitili su u srijedu, na teritoriju središnje Srbije, trojicu naoružanih kosovskih specijalaca. U graničnom pojasu prema Kosovu, duboko u teritoriju središnje Srbije, pripadnici srpskog Ministarstva unutarnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, locirali su i uhitili tri pripadnika kosovske policije R. Z. B.S. i M.Š, javlja Nova.rs.

O akciji je hitno je obaviješten srpski predsjednik Aleksandar Vučić, koji je bio u ruskom veleposlanstvu, gdje je prisustvovao prijemu povodom obilježavanja Dana Rusije, a po primitku informacije zaputio se u zgradu Predsjedništva.

Sva trojica uhićenih bili su naoružani automatskim oružjem i u punoj ratnoj spremi s GPS uređajima, kartama i drugom opremom.

Brzom i efikasnom akcijom policije, uspješno je spriječen pokušaj kosovske policije da upadom na teritorij središnje Srbije izvrše akciju koja po svim parametrima predstavlja teroristički akt u cilju dodatne destabilizacije i eskalacije sukoba uperen protiv Republike Srbije, prenosi Nova.rs.

Policija će u suradnji s nadležnim tužiteljstvom nastaviti dalji rad. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održat će tijekom dana izvanrednu konferenciju za medije, prenosi RTS.

Snimku uhićenja pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:16