EUROPA DOBRO STOJI

Srbijanski novinari narugali se Vučiću koji tvrdi da u Bruxellesu nema šećera, ulja i brašna: ‘Pa, pogledajte...‘

Ne gladuju baš u ovoj siromašnoj Belgiji! Ima i šećera, čak nije i nešto preskupo, rekli su srpski novinari nakon obilaska trgovina

Vučić pokazuje srbijanske zalihe hrane

 Nemanja Jovanovic/Afp

Već danima se piše o neviđenoj nestašici i grabežu za šećerom u Srbiji. U trgovinskim lancima kažu kako na police stavljaju dvostruku količinu nego inače, ali da se gotovo sve rasproda u roku od najviše nekoliko sati.

Panična kupovina šećera ne prestaje pa su mnogi trgovci ograničili količinu koja se može kupiti na dva do pet kilograma.

Ovu paniku potpiruje i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji upozorava na nestašicu i val poskupljenja koji se širi Europom. I srpski tabloidi puni su naslova o nestašici osnovnih namirnica u Europi, do čega je došlo zbog rata u Ukrajini.

Zbog toga su novinari srbijanskog portala Nova.rs otišli provjeriti ima li u Bruxellesu dovoljno zaliha šećera, ulja i brašna. Snimili su i kratki video.

- Bijelo brašno, pune su ga police, a cijena mu je jedan euro i devet centi. Što se tiče ulja, ima ga za izvoz! Litra stoji 2,49 eura. Čini se kako ta priča o nestašicama nije toliko točna, ne gladuju baš u ovoj siromašnoj Belgiji!

Ima i šećera. Police su svugdje pune, čak nije i nešto preskupo - zaključili su novinari portala Nova.rs. Njihov video možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:47