‘POJEST ĆE GA MRAK‘

Šok na Putinovoj televiziji! Hrabri Rus bez dlake na jeziku: ‘Ubijate civile!‘; Voditelj: ‘Pričaš gov*a!‘

Sociolog i politolog žestoko su kritizirali postupke Rusije i bombardiranje ukrajinskih elektrana

Aleksej Roščin

 Twitter

U emisiji na ruskoj državnoj televiziji sudionici su raspravljali o nedavnom ruskom napadu na elektroenergetsku infrastrukturu Ukrajine, a jedan od panelista žestoko je krenuo kritizirati postupke Rusije i bombardiranje ukrajinskih elektrana, što je navelo voditelja da ga prekine.

Naime, posljednjih je tjedana Rusija pojačala napade na ukrajinske elektrane, a predsjednik Volodimir Zelenski potvrdio je da su u osam dana Rusi uništili 30 posto njihovih elektrana i pritom uzrokovali masovne nestanke struje diljem zemlje.

"Ne znam o kakvom bismo pravednom svjetskom poretku mogli govoriti kada uništavamo elektrane i infrastrukturu u Ukrajini", rekao je sociolog Aleksej Roščin u isječku emisije kojeg je u subotu na Twitteru objavila Julia Davis, kolumnistica The Daily Beasta i osnivačica Russian Media Monitora.

"Dugo te nije bilo. Sačuvao si neke stvari u svojoj duši. Odlučio si izbaciti sve iz sebe", ubacio se s vidno neugodnim osmijehom na licu voditelj Andrej Norkin, no to Roščina nije pokolebalo:

"Ovo je okrutnost i sadizam, rat protiv civila. Ovo je rat protiv naroda", nastavio je.

Norkin ga je ponovno prekinuo, rekavši: "Tjeraš me da objasnim sve što je rečeno u našem studiju dok te nije bilo zadnjih tri, četiri, pet godina..."

"Kao građanin sam odgovoran, ali ne odobravam bombardiranje ukrajinskih elektrana", odgovorio je Roščin.

"Pa ako ti nisi odobrio, onda svi možemo ići kući", nastavio je Norkin sa svojim sarkazmom, pa ga upitao:

"Hajmo se pretvarati da smo poslušali ostatak vašeg manifesta, imate li nešto bitno za reći?" upitao ga je potom Norkin.

"Kada radimo to što radimo, to što osjećaju prema nama potpuno je razumljivo", zaključio je Roščin.

No nije Roščin bio jedini koji je javno osudio ruske postupke u Ukrajini.

Drugi panelist, politolog i povjesničar Aleksandr Sitin, rekao je da je Rusija "narušila teritorijalni integritet suverene nacije" kada je napala Ukrajinu 24. veljače.

Govoreći o tome hoće li bombardiranja natjerati Ukrajince na pregovore s ruskim dužnosnicima, dodao je: "Ove granice suverene nacije koje su povrijeđene, to nisu bile ruske granice. I to je otprilike to. Za sada nema nikakvih znakova da su spremni sklopiti dogovor s Rusijom o bilo čemu."

"Za Ukrajinu se teritorijalna oduzimanja nisu samo nemoguća, već i kao nesavjesna", rekao je Sitin pa dodao: "Ako prihvatimo teze Vladimira Vladimiroviča da smo jedan narod, u smislu da se radi o bivšim sovjetskim narodima, besmisleno je predviđati da će se Ukrajinci predati ili zahtijevati predaju od svoje vlade jer su prisiljeni kuhati slaninu na svijeći".

"To je bivši sovjetski narod. Preživjeli su opsadu Lenjingrada. Puni su mržnje. Za njih je to njihov Domovinski rat. Dakle, ni mi, ni oni ne bismo mogli biti slomljeni na ovaj način", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:50