POGINULI PLAĆENIK

Smrt Srbina u Bahmutu: Oženio se, dobio dijete, ali ‘presudilo‘ mu je upoznavanje sa zloglasnim snajperistom

2015. se odlučio pridružiti ruskoj agresiji koju je smatrao legitimnom obranom Rusije protiv snaga NATO-a

Uroš Prvulović (lijevo)

 Facebook

Srpski dobrovoljac Uroš Prvulović, koji je poginuo u Bahmutu u Ukrajini kao plaćenik grupe Wagner, prije pet godina je dao intervju za portal ‘Polit navigator‘ te govorio o svojim motivima za odlazak u rat, situaciji na frontu i mogućoj ukrajinskoj protuofenzivi, piše srpski portal Blic.

Prvulović se nalazio na području Ukrajine koje je pod kontrolom ruskih snaga od ožujka 2015. godine, a tamo se oženio i dobio dijete.

Ispričao je da je događanja u Ukrajini pratio na internetu, prije nego se odlučio pridružiti ruskoj agresiji koju je smatrao legitimnom obranom Rusije protiv snaga NATO-a.

image

Uroš Prvulović (lijevo)

Facebook

Rekao je da je u Donjecku upoznao Dejana Berića i druge plaćenike te da su svi oni postali dobrovoljci ‘zbog ljubavi prema Rusiji‘.

Prvulović je došao kao dobrovoljac iz Srbije u Luhansk 2014. godine, dakle na početku agresije na Ukrajinu, i postao je pripadnik Sedme brigade. U međuvremenu se vjenčao s Ruskinjom Elenom Bondarenko, s kojom ima dijete, ali taj je brak ubrzo završio razvodom.

image

Uroš Prvulović (desno)

Facebook

Ne zna se kad je Prvulović točno poginuo, no priča je ponovno postala aktualna kad se šef Wagnera, Jevgeniji Prigožin, sa svojim pristašama povukao u Bjelorusiju i kad je dio Wagnerovih plaćenika potpisao ugovore s Ministarstvom obrane Rusije - čemu su se mnogi iz te grupe donedavno oštro protivili.

Srpski snajperist Dejan Berić je na društvenoj mreži Telegram izrazio sućut Prvulovićevoj obitelji. On pritom nije želio izgovoriti Uroševo prezime, ali su zagovornici ruske agresije odmah shvatili o kome je riječ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:24