UKLETA KOMPANIJA

Smrt kosi u jednoj od najvećih naftnih kompanija Rusije: Iznenada preminuo i šef Upravnog odbora...

On je već treći Lukoilov visoki rukovoditelj koji je umro od izbijanja rata u Ukrajini

Vladimir Nekrasov

 Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/willwest News/profimedia

Iznenada je preminuo šef jedne od najvećih ruskih naftnih kompanija, izvijestili su u utorak ruski državni mediji. To je posljednja u nizu smrti među najvišim naftnim direktorima u zemlji, piše Newsweek.

Vladimir Nekrasov (66), šef upravnog odbora Lukoila, preminuo je nakon ‘akutnog zatajenja srca‘, izvijestila je u utorak državna novinska agencija Tass. U industriji nafte i plina proveo je gotovo 50 godina, objavili su ruski mediji.

On je već treći Lukoilov viši rukovoditelj koji je umro od izbijanja rata u Ukrajini. U rujnu 2022. predsjednik uprave Lukoila Ravil Maganov preminuo je nakon što je navodno pao s prozora u moskovskoj bolnici. Međutim, naftna kompanija je rekla da je Maganov ‘preminuo nakon teške bolesti‘.

Maganov je ‘dao neprocjenjiv doprinos ne samo razvoju tvrtke nego i cijele ruske industrije nafte i plina‘, priopćili su iz Lukoila.

Alexander Subbotin, bivši top menadžer Lukoila, pronađen je mrtav u kući šamana u svibnju 2022. u Mytishchiju, sjeveroistočno od Moskve. Njegovo tijelo pronađeno je u podrumu u ‘sobi koja se koristila za vudu rituale‘, izvijestio je tada Tass.

Inače, Lukoil se javno protivio invaziji na Ukrajinu. U priopćenju iz ožujka prošle godine pozvali su na prekid vatre i rekli da su zabrinuti zbog tragičnih događanja u Ukrajini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:03