SATRALE IH RECENZIJE

Smrad, bezvezni duty-free, spor ukrcaj, bezobrazno osoblje... Ovo su najgori svjetski aerodromi

Najviše kritika dobili su Portugal i Kuvajt, a na trećem mjestu našla se zračna luka u nizozemskom Eindhovenu

ilustrativna fotografija zračne luke u Lisabonu

 Andre Alves/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Lisabonski internacionalni aerodrom najgori je aerodrom u svijetu prema kriterijima portala AirHelp, a zanimljivo je kako se njih osam od ukupno deset najgorih nalazi upravo na području Europe.

Kako bi napravio ovu ljestvicu, AirHelp se koristio kriterijima točnosti zračnih luka, kvalitetom usluge te ponudom u aerodromskim trgovinama, a lisabonski se pokazao najgorim zbog primjedbi brojnih putnika koji na graničnu kontrolu moraju čekati i do šest sati.

Loše je prošla i zračna luka u Kuvajtu, gdje se putnici uglavnom žale na smrad i neprofesionalan te užasno spor ukrcaj, a statusu drugog najgoreg aerodroma na ljestvici očito ne doprinosi činjenica da je ova zračna luka ujedno i vojna baza koju koristi kuvajtski Air Force.

Treći najgori aerodrom u svijetu jest onaj u nizozemskom Eindhovenu. Riječ je o drugom najvećem aerodromu u Nizozemskoj kroz koji godišnje prođe 6,7 milijuna putnika, a dio njih nezadovoljan je bezobraznim osobljem dok se neki žale da ih "tretiraju kao stoku".

Međunarodna zračna luka Henri Coandă u Bukureštu dospjela je na četvrto mjesto jer putnici nisu zadovoljni njezinim retro izgledom kao niti agresivnim osobljem dok je peta zračna luka na Malti - ponajviše jer je putnicima premala, a zabilježeni su prigovori onih koji kažu da su tijekom čekanja bili prisiljeni spavati na podu, jer nije bilo dovoljno stolaca.

Zato što je mnogi doživljavaju kao "prevaru", zračna luka Manchester dospjela je na šesto mjesto, a komentar se uglavnom odnosi na preskupi parking za automobile.

Sedma je zračna luka Paris Orly na kojoj se duty free shopovi zatvaraju već u 20 sati, a navodno su jako spore i granične kontrole.

Na osmo mjesto dospio je još jedan portugalski aerodrom, onaj u Portu, oko kojega su mišljenja podijeljena - naime, neki smatraju da je odličan, a neki ga pak kritiziraju zbog loše hrane i dugačkih redova.

Zračna luka Billy Bishop u Torontu dospjela je na deveto mjesto, a deseti najgori je London Gatwick. Na njega se uglavnom žale jer je bučan i preužurban te nije prilagođen potrebama djece. Ista zračna luka na popisu najgorih našla se i 2020. godine, i to na ljestvici Forbesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:36