SULUDI TVITOVI

Slavna reperica izjavama o cjepivu, impotenciji i testisima izazvala potpuni kaos u američkoj i britanskoj politici

Zbog tvrdnje Nicki Minaj da ono izaziva impotentnost reagirao je Boris Johnson, a ministar iz Trinidada i Tobaga sazvao je hitnu presicu
Nicki Minaj
 Jennifer Graylock/Pa Images/Profimedia

Američka reperica Nicki Minaj ubacila se svojim širenjem glasina o nuspojavama cjepiva protiv koronavirusa u sam vrh britanske politike. Naime, 38-godišnja pjevačica s 22 milijuna sljedbenika, na društvenoj mreži Twitteru objavila je ovih dana da se njezin rođak iz Trinidada i Tobaga neće cijepiti jer mu je prijatelj nakon cjepiva ostao impotentan, da su mu testisi neljudski natekli i da je zbog toga čak izgubio zaručnicu.

Minaj je 14. rujna na društvenoj mreži objavila da se još nije cijepila i podijelila s javnošću priču od nateknutim testisima jednog stanovnika Trinidada i Tobaga te posljedičnom gubitku spolne moći i otkazivanju zaruka s nesuđenom suprugom. Na idućem rutinskom brifingu o pandemiji koronavirusa u Ujedinjenoj Kraljevini u raspravu o njezinom slučaju uvučeni su sam premijer Boris Johnson i glavni čovjek za obuzdavanje pandemije u Velikoj Britaniji Chris Whitty, koje su o Minaj izrešetali novinari.

"Postoji niz mitova koji se šire oko nas, a neki od njih su potpune besmislice", spremno je odgovorio Whitty na pitanje o slučaju o kojem je govorila Minaj.

"Nekima od tih dezinformacija cilj je zastrašiti. Ta o impotenciji i testisima jedna je od njih", poručio je Whitty te dodao kako bi se ljudi koji šire takve neistine trebali sramiti. Ni Boris Johnson nije bio pošteđen pitanja o pjevačici.

"Nisam upoznat s njezinim djelima, kao što bih možda trebao biti. Preferiram slušati ono što govori Nikki Kanani", rekao je, spominjući poznatu liječnicu uključenu u vladinu kampanju za cijepljenje.

image
Boris Johnson
HANNAH MCKAY/POOL/AFP

Državna riznica

Njihovi komentari nisu prošli neprimijećeno. Nicki Minaj uzvratila je šaljući britanskom premijeru, trenutačno zaposlenom kadrovskim križaljkom u vladi i ostankom na vlasti, glasovnu poruku. U njoj je, govoreći britanskim naglaskom, Minaj tvrdila da je rođena u Ujedinjenoj Kraljevini te kako je pohađala fakultet s Margaret Thatcher, dakako, sprdajući se. Rasprava u samom vrhu britanske politike nastavila se i u srijedu, kad je ministar zdravstva Sajid Javid rekao da ne želi davati "gorivo publiciteta" njezinim komentarima te kako bi se javne osobe poput nje trebale ponašati odgovorno.

"Nicki Minaj za novu ministricu zdravstva", komentirali su korisnici društvenih mreža, dobro se zabavljajući.

"A Cardi B u državnu riznicu. I Kim Kardashian u ministarstvo okoliša", poručili su drugi.

Istražuje teren

Politička rasprava nije se zadržala samo u granicama Ujedinjene Kraljevine. Uključio se i ministar zdravstva Trinidada i Tobaga. Rekao je da su vlasti te zemlje, nakon velike rasprave koja se razvila, pokušale pronaći ostavljenog vlasnika natečenih testisa, ali takav slučaj nije prijavljen, a za njega još nigdje u svijetu nisu čuli.

"Nažalost, jučer smo izgubili tako puno vremena pokušavajući provjeriti informaciju. Tužno je da tako gubimo vrijeme. Gdje bismo bili da tako pokušavamo provjeriti svaku informaciju koja se širi u javnom prostoru, kao što smo napravili u ovom slučaju zbog velikog interesa javnosti", komentirao je Terrence Deyalsingh, ministar zdravstva u Trinidadu i Tobagu.

Minaj se u međuvremenu požalila da je zbog svega završila u Twitter zatvoru.

"Izgleda da im se nije svidjelo što govorim. Odjednom se dogodilo - bum! Ne mogu objaviti svoj tvit", rekla je fanovima. Pjevačica rođena na Trinidadu i Tobagu, a odrasla u Queensu, također je otkrila da se osobno još nije cijepila jer "istražuje temu".

"A dotad vi, dragi moji, budite pametni, nosite maske koje idu oko cijelog lica i glave, a ne one labave. Ljubim vas", poručila je i otvorila anketu na svom Twitteru o tome koje je cjepivo najbolje. Pjevačica je na kraju čak pohvalila one koji su se cijepili.

Prije toga dobila je poziv od američkog stručnjaka, doktora Anthonyja Faucija, koji vodi američku borbu protiv pandemije. Rekao joj je kako se mogu čuti telefonski i da će joj rado odgovoriti na sva pitanja o sigurnosti cjepiva koja ima. Minaj je to prihvatila, ističući da će pitanja postavljati "u ime svih onih koji su izrugivani samo zbog toga što su ljudi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:50