SVE SU SNIMILI

Slavili Dan sv. Patrika pa ostali šokirani onim što su vidjeli na nebu: ‘Čemu smo mi to upravo svjedočili?!‘

‘Nitko od nas nikada nije vidio ništa slično‘, rekao je stanovnik Sacramenta koji je snimio neobičnu pojavu na nebu

Neobična svjetla na nebu iznad Sacramenta

 Screenshot Instagram/

Misteriozna svjetlost viđena je na nebu iznad Sacramenta u Sjedinjenim Državama u petak navečer. Pojava na nebu šokirala je brojne slavljenike Dana svetog Patrika koji su potom na društvenim mrežama objavili video snimke iznenađujućeg prizora.

Jaime Hernandez bio je u tvrtki King Cong Brewing Company u Sacramentu na proslavi Dana svetog Patrika kada su neki iz okupljenog društva primijetili svjetla. Hernandez je vrlo brzo počeo snimati.

- Sve je bilo gotovo za oko 40 sekundi. Bili smo u šoku, ali i zapanjeni čemu smo to svjedočili. Nitko od nas nikada nije vidio ništa slično - rekao je Hernandez novinarima u subotu.

Jonathan McDowell, astronom u Centru za astrofiziku Harvard-Smithsonian u intervjuu za Associated Press rekao da je 99,9% uvjeren da su svjetlosne trake nastale od zapaljenog svemirskog otpada.

McDowell je rekao da je riječ o ostacima japanskog komunikacijskog satelita koji je prenosio informacije s Međunarodne svemirske postaje.

- Satelit je ‘umirovljen‘ još 2017., a oprema teška 310 kilograma izbačena je iz svemirske postaje 2020. jer je zauzimala dragocjeni prostor - dodao je McDowell.

- Plamteći komadići olupine stvorili su spektakularnu svjetlosnu predstavu na nebu - rekao je McDowell te procijenio da su krhotine bile oko 65 kilometara visoko na nebu i da su se kretale tisućama kilometara na sat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:18