FALSIFIKAT POVIJESTI

Skandalozan tvit mladeži njemačkih Zelenih: ‘Genocid u Srebrenici počinili su Srbi, ali i Hrvati!‘

Objava još uvijek nije uklonjena ni nakon mnogobrojnih upozorenja i stoji već tjedan dana.
 Antonio Balic/Cropix

Mladež njemačke stranke Zeleni, koja je dio trostrane vladajuće koalicije, objavila je tvit u kojem, pored Srbije, i Hrvatsku optužuje za genocid u Srebrenici, a ta objava još uvijek nije uklonjena ni nakon mnogobrojnih upozorenja u komentarima o falsificiranju povijesti.

"Danas prije 27 godina je u Srebrenici unutar nekoliko dana ubijeno preko 8000 ljudi. To je bio dio genocida nad Bošnjacima koji su počinili Srbija i Hrvatska“, kaže se u tweetu organizacije Mladeži Zelenih (Grüne Jugend) objavljenom prošli tjedan povodom obljetnice masakra u Srebrenici.

Tweet ni nakon tjedan dana, usprkos brojnim komentarima koji upozoravaju na to da se radi o falsificiranju povijesnih činjenica, nije uklonjen.

U njemačkom Bundestagu nedavno je usvojena rezolucija o BiH, gdje je socijaldemokratski zastupnik hrvatskog porijekla Josip Juratović tražio da se uz Milorada Dodika i Dragana Čovića kao nositelje srpskog i hrvatskog nacionalizma, u rezoluciji spomene i Bakir Izetbegović kao nositelj bošnjačkog nacionalizma.

Mediji u BiH pišu da mu je zbog toga otkazan poziv da održi govor povodom obilježavanja godišnjice srebreničkog genocida.

image

Tvit i nakon opetovanih upozorenja još uvijek nije uklonjen

Twitter
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 02:18