BRUTALAN ZLOČIN

Silovao profesionalnu igračicu pokera (33) pa je živu spalio, dobio doživotnu kaznu: ‘Imao je izopačenu fantaziju...‘

Ubojica je imao izopačenu seksualnu fantaziju koja je uključivala brutalnost prema Azijatima i ropstvo

Jeffery Morris i ubijena Susie Zhao

 Oakland County Sheriff‘s Office, FACEBOOK

Jeffery Morris (62), koji je brutalno silovao, a zatim živu spalio profesionalnu igračicu pokera Susie Zhao (33), osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu. Tijekom suđenja nije komentirao slučaj, ali izjavio je kako ima puno toga za reći te da će to učiniti kad podnese žalbu i postupak krene ispočetka.

Beskućnik Morris osuđen je na doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja u četvrtak nakon što je prije mjesec dana osuđen za teško ubojstvo i seksualno zlostavljanje. Poroti je trebalo manje od sat vremena da ga osudi za ubojstvo koje se odvilo u srpnju 2020. godine. Kad mu je pružena prilika da govori, naglasio je kako ima puno toga za reći, ali da će zasad šutjeti.

Morris i Zhao upoznali su se u motelu u Waterfordu 12. srpnja 2020., gdje je ona često boravila. Dokazi su pokazali da je Zhao brutalno silovana, što je uzrokovalo oštećenje njezinih genitalija, zatim je vezana vezicama, polivena benzinom i živa spaljena.

Čak 90 posto tijela bilo je prekriveno opeklinama

U preliminarnom ročištu 2020., zamjenik medicinskog istražitelja, dr. Andrew Hanosh, rekao je sudu da je Zhao imala spaljen jezik, da joj je kosa bila spaljena te da su dim i čađa otkriveni u njezinim dišnim putovima i plućima, što je dovelo do zaključka da je bila živa kad je zapaljena. Nahosh je procijenio da je Zhao zadobila opekline na najmanje 90 posto tijela. Obdukcija je također otkrila velika oštećenja genitalija žrtve od udarca šakom ili drugim predmetom.

Njezino tijelo otkrila su dva muškarca u šumovitom području u blizini državnog rekreacijskog područja jezera Pontiac - bilo je toliko spaljeno da su muškarci u prvi mah pomislili kako se radi o lutki. Detektiv policijske uprave White Lake, Thomas Sorasin, posvjedočio je da su telefonski zapisi pokazali osam poziva između Morrisa i Zhao samo nekoliko sati prije njihova sastanka 12. srpnja, navodi CBS Detroit.

Morris je rekao policajcima 2020. nakon uhićenja da je pokupio Zhao na Watkins Lake Roadu i onda su se uputili u motel Sherwood gdje su se prijavili u 21:26 sati 12. srpnja. Dodao je i to da su nakratko napustili motel kako bi kupili alkohol da bi se zabavili. Zhao je zatim napustila motel u ponoć i ponijela sa sobom sve svoje stvari, uključujući mobitel, rekao je Morris policajcima. Međutim, zapisi mobitela pokazuju da je njezin mobitel bio u motelu do oko 5 ujutro sljedećega jutra - u isto vrijeme i zapisi mobitela i snimke nadzornih kamera uhvatile su Morrisa kako napušta motel, pokazuju sudski dokumenti. Osumnjičenik se zatim odvezao do udaljenog parka gdje je ostao oko sedam minuta. Policija vjeruje da je Morris vezao Zhao vezicama, seksualno je napastovao, a zatim ubio.

Morris je uhićen 31. srpnja nakon što su ga policajci iz White Lake Townshipa prema nalogu zaustavili u vozilu. Pretragom njegova vozila pronađena je namještena posteljina s vidljivim mrljama krvi i drvena palica za bejzbol s velikom mrljom krvi. U automobilu je također pronađeno nekoliko otisaka obuće, dlaka, vlakana i drugih predmeta.

Duga povijest nasilnih i seksualnih zločina

Tužitelji su rekli da je veliku ulogu u počinjenju ovog stravičnog djela igrala Morrisova izopačena seksualna fantazija koja je uključivala brutalnost prema Azijatima i ropstvo, izvijestio je Oakland Press.

Morris ima povijest nasilnih i seksualnih zločina dugu više od tri desetljeća. Godine 1989. osuđen je za kazneno seksualno ponašanje trećeg stupnja na okružnom sudu u Oaklandu i ima višestruke optužbe za obiteljsko nasilje, uključujući priznanje krivnje za prekršajno obiteljsko nasilje 2009.

U vrijeme počinjenja ovog ubojstva bio je na uvjetnoj kazni zbog prijevare u trgovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:41