ZLOČINCI NA SLOBODI

Ruskinja na internetu gledala fotografije s ratišta i ostala zaprepaštena: ‘Taj monstrum je ubio moju Veru!‘

‘Može li mi netko objasniti kako bismo mi sad trebali živjeti s ovim?‘, kaže očajna majka ubijene djevojke

Borci grupe Wagner među kojima ima najviše osuđenika

 Roman Romokhov/Afp

Vladislav Kanjus je 2020. godine brutalno je ubio svoju djevojku Veru Pekhtelevu, nakon što je ta 23-godišnja studentica iz Kemerova odlučila otići iz nasilne veze. U srpnju 2022. osuđen je na 17 godina zatvora, piše portal Meduza.

No prošlog proljeća majka Vere Pekhteleve uočila je na društvenim mrežama fotografiju ubojice svoje kćeri u vojnoj uniformi i s oružjem u ruci. Nakon što se obitelj žrtve raspitala o Kanjusu kod Federalne zatvorske službe, doznali su da je osuđenik pušten iz zatvora 28. travnja 2023. jer je pristao boriti se u Ukrajini.

Aljona Popova, aktivistica za ljudska prava koja je o slučaju govorila za TV Rain, kaže kako je Kanjus imao zakazano žalbeno ročište, no umjesto toga je odlučio ići u rat. To znači da će biti pomilovan bez žalbenog postupka, rekla je Popova.

‘Može li mi netko objasniti kako bismo mi sad trebali živjeti s ovim?‘, kaže očajna majka ubijene djevojke. Smatra kako osuđenik sada može lako ‘prijeći granicu i iz osvete ubiti svakoga od nas koji smo protiv njega svjedočili‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 04:03