ODMAH JE SMIJENJEN

Rusi se riješili generala koji je optužio vojni vrh, objavljen šokantan video: ‘Naši vojnici su dobili nož u leđa!‘

‘Ukrajinska vojska nije mogla probiti naše redove sprijeda, na fronti, ali nas je naš viši zapovjednik udario straga‘

General Ivan Popov

 East2west News/Willwest News/Profimedia/East2west News/willwest News/profimedia

Ruski general rekao je da je smijenjen s dužnosti zapovjednika nakon što je vojno vodstvo optužio za strašnu situaciju na frontu u Ukrajini, gdje su, kako je naveo, ruski vojnici ‘dobili nož u leđa‘ zbog propusta vojnoga vrha.

General bojnik Ivan Popov, koji je zapovijedao 58. armijom kombiniranog naoružanja, rekao je u glasovnoj poruci koju je objavio ruski zastupnik Andrej Guruljov da je smijenjen.

Rusko ministarstvo obrane za sada nije komentiralo slučaj, a Reuters nije uspio provjeriti autentičnost glasovne poruke. Zastupnik Guruljov bivši je vojni zapovjednik koji se redovito pojavljuje na državnoj televiziji.

Bila je to teška situacija s nadležnima u kojoj je trebalo ili šutjeti i biti kukavica ili reći kako stvari stoje, rekao je Popov.

“Nisam imao pravo lagati u vaše ime, u ime svojih poginulih suboraca, pa sam iznio sve probleme koji postoje”, naveo je.

Popov je rekao da se među ruskim vojnicima povećao broj poginulih od ukrajinskog topništva te da vojsci nedostaje odgovarajući protutopnički obrambeni sustav i sustav izviđanja.

"Viši čelnici očito su se osjetili ugroženi i brzo su u jednom danu ishodili zapovijed ministra obrane i riješili me se", naveo je general.

"Ukrajinska vojska nije mogla probiti naše redove sprijeda, na fronti, ali nas je naš viši zapovjednik udario straga, okrutno obezglavivši vojsku u najtežem i najzahtjevnijem trenutku", rekao je smijenjeni general Popov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:38