BIZARNE POSLJEDICE RATA

Rusi jure zamrznuti spermu jer se boje smrti u Ukrajini: ‘Non stop dolaze, dali smo im čak i popust‘

‘Prije bismo imali dva ili tri klijenta mjesečno u normalnim vremenima, a sada ih imamo po šestoricu dnevno‘

Vladimir Putin i zamrzavanje sperme

 AFP/Profimedia

Rusija bilježi veliki porast zamrzavanja sperme jer muškarci koje je mobilizirao njihov predsjednik Vladimir Putin već sada planiraju djecu, u slučaju da poginu u ratu u Ukrajini. Zbog toga je velik broj Rusa pohitao u klinike prije nego što krenu na bojište.

Profesor Igor Vinogradov, glavni liječnik Znanstvenog i praktičnog centra za reprodukciju u Moskvi, rekao je da je došlo do porasta novih zahtjeva za pohranu spermija, a zahtjeve su uputili muškarci koji će se pridružiti ruskoj vojsci.

Dmitrij Mazurov, voditelj reproduktivnog odjela u medicinskom centru UMMC-Health u Jekaterinburgu, rekao je da se isti trend javlja i izvan glavnog grada.

"Prije bismo imali dva ili tri klijenta mjesečno u normalnim vremenima, a sada ih imamo po šestoricu dnevno. Zovu nas i pitaju mogu li doći pohraniti za dva sata, bez pripreme i pregleda. Već smo razvili sustav za mobilizirane muškarce. Čovjek dođe u kliniku, napravi pretrage, a mi zamrznemo materijal", rekao je Mazurov.

Glasnogovornik sanktpeterburškog medicinskog centra ICLINIC otkrio je da su uveli i deset posto popusta za mobilizirane muškarce. "Uveli smo tu promotivnu pogodnost s obzirom na nedavne događaje", objašnjava, prenosi Mirror.

Podsjetimo, rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je povuklo svoje trupe iz strateškog grada Limana u istočnoj Ukrajini. "Zbog prijetnje opkoljavanja savezničke trupe povučene su iz Krasnog Limana na bolje položaje", navodi se u izjavi koju su citirale ruske državne novinske agencije.

Ukrajinski vojnici ušli su u subotu u grad Liman, važno željezničko čvorište u istočnoj Ukrajini pod kontrolom ruskih vojnih snaga, priopćila je ukrajinska vojska.

"Ukrajinske snage ulaze u Liman u regiji Donjecka", objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane na Twitteru.

U jednominutnom videu koji prati poruku vide se dva ukrajinska vojnika kako mašu, a potom vješaju svijetloplavo-žutu državnu zastavu pokraj natpisa Liman pred ulazom u grad.

Nešto ranije u subotu ukrajinska vojska je objavila da je "okružila" nekoliko tisuća ruskih vojnika u u ovome gradu regije Donjeck, koju su Rusi anektirali u petak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:40