ŽESTOKI UDARI

Rusi izveli veliki raketni napad na Kijev, najmanje pet mrtvih, puno ranjenih, u Harkivu ubijene žene

Ruske snage također su izvele žestoki napad na Pavlohrad te Harkiv

Ruski napad na Kijev

 Screenshot X

Rusija je pokrenula seriju raketnih napada na Kijev, Harkiv i Pavlohrad rano ujutro 23. siječnja, a ukrajinski mediji izvještavaju da su oštećene stambene zgrade te da je ubijeno najmanje petero ljudi, dok ih je više od 40 ranjeno.

Jedna je osoba poginula, a najmanje 18 ljudi je navodno ozlijeđeno u glavnom gradu. Jedna žena je ubijena, rekao je Serhij Popko, načelnik gradske vojne uprave. Njih 13 je hospitalizirano, a petorici žrtava, uključujući 13-godišnjeg dječaka, pomoć je pružena na licu mjesta, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, prenosi njegov Telegram kanal.

Jedna je žena poslana na odjel intenzivne njege, dodao je gradonačelnik.

"Većina žrtava je iz kijevskog okruga Solomjanski, gdje je u napadu uništen ulaz u višekatnicu", rekao je Kličko. U jednoj od stambenih zgrada u tom okrugu pronađena je neeksplodirana bojeva glava, što je dovelo do evakuacije stanara. Rakete su također pogodile i jednu zgradu koja ne služi za stanovanje u okrugu Pečerski u glavnome gradu.

U okrugu Sviatošjinski u Kijevu, zapalili su se parkirani automobili nakon što je projektil pogodio ulicu sa stambenim zgradama. Gradonačelnik je kasnije izvijestio da tamo gori jedna dvokatnica koja nije namijenjena za stanovanje. U pogođenim četvrtima opskrba električnom energijom i vodom djelomično je prekinuta, dok ekipe na terenu ulažu sve napore da uspostave usluge ugroženima.

Ruske snage također su izvele veliki raketni napad na Pavlohrad u Dnjepropetrovskoj oblasti, izvijestio je guverner Serhij Lisak, te dodao da je najmanje jedna osoba poginula, a još jedna je ozlijeđena.

Oleh Sinjehubov, guverner Harkiva, priopćio je da je u ruskim napadima na Harkiv oštećena civilna infrastruktura. U napadu su navodno ubijene dvije žene, od kojih je jedna imala 59 godina. Oko 11 osoba je hospitalizirano, uključujući 10-godišnju djevojčicu, rekao je Sinjehubov. Dvije žene su u teškom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:38