MISTERIJ U AMERICI

‘Roditelji su pronašli stvari svog sina kod ljudskih ostataka. To im je slomilo srce‘

Dok su pretraživali Carlton rezervat u North Portu, istražitelji su također pronašli ruksak i bilježnicu koja je pripadala Brianu
Brian Laundrie 
 Handout/AFP

Ljudski ostaci koje je policija pronašla u srijedu u parku na Floridi, vjerojatno pripadaju Brianu Laundrieu (23), zaručniku Gabby Petito koji je u bijegu već skoro mjesec dana, odnosno otkako je ona pronađena mrtva. Tu je vijest CNN-u otkrio odvjetnik obitelji Laundrie.

Dok su pretraživali Carlton rezervat u North Portu, istražitelji su također pronašli ruksak i bilježnicu koja je pripadala Brianu, kazao je FBI-ev agent zadužen za ovaj slučaj, Michael McPherson. U utorak ujutro nekoliko ekipa s potražnim psima pretraživali su rezervat, a ljudski ostaci pronađeni su u srijedu ujutro dok su područje, zajedno s policijom, pretraživali i Laundrievi roditelji. Ostaci su pronađeni na mjestu na koje je obitelj Briana Laundriea ranije upozorila policiju, kazao je odvjetnik Laundrievih, Steven Bertolino.

image
Ulaz u Myakkahatchee Creek park
Mark Taylor/AFP

'Možete samo zamisliti koliko je tužno za roditelje što su pronašli sinove stvari u blizini ljudskih ostataka. To im je slomilo srce', kazao je Bertolino.

Potraga za Brianom trajala je čitav mjesec, dok su istražitelji pokušavali odgonetnuti što se dogodilo s njim i Gabby Petito tijekom njihovog putovanja američkim zapadom.

Podsjetimo, Gabby Petito (22) je nestala tijekom putovanja sa zaručnikom za vrijeme kojeg se mladi par, kako se kasnije doznalo, ozbiljno posvađao. Njezini ostaci pronađeni su u Wyomingu u blizini mjesta gdje je par posljednji put viđen zajedno. Obdukcijom je utvrđeno da je djevojka zadavljena rukama.

image
Policija čuva ulaz u Myakkahatchee Creek park
Mark Taylor/AFP

Laundrie koji se kasnije vratio u kuću sviojih roditelja bez Gabby, odbio je razgovarati s istražiteljima i nestao u obližnjem prirodnom rezervatu. Nije viđen od 13. rujna.

Brian nije službeno optužen za Gabbynu smrt, ali jest za korištenje dva bankovna računa koji mu nisu pripadali nekoliko dana nakon Gabbyna nestanka.

Nakon što su u srijedu u rezervatu pronađeni ljudski ostaci, čemu su svjedočili i Brianovi roditelji, isti su preneseni na utvrđivanje identiteta preminule osobe.

image
Posebni agent Michael McPherson
Mark Taylor/AFP

Obitelj Briana Laundriea čitavo je vrijeme, po savjetu odvjetnika, odbijala javno govoriti, no usmjerili su vlasti prema mjestu u rezervatu za koje su vjerovali da ga je posjetio i njihov sin.

Chris i Roberta Laundrie u srijedu su se pridružili policijskoj potrazi kad su pronađene stvari njihova sina, za što njihov odvjetnik kaže da je bila 'čista slučajnost'.

Obavijestili su policiju da će ići u park tražiti sina što su i učinili te su nakon određenog lutanja šumom pronašli Brianove stvari.

U početku Chris Laundrie nije želio dirati pronađene stvari, no kako u blizini nije bilo policajca kome bi prijavio pronalazak, uzeo je torbu i ponio je sa sobom.

'Uskoro se sastao s policijom te su zajedno pregledali sadržaj torbe. U tom trenu, do njih je došao još jedan policajac te Chrisu na svom mobitelu pokazao sliku ruksaka koji je našao', kazao je odvjetnik Bertolino.

image
Gabby Petito
Handout/AFP

Tada su Laundrievi obaviješteni da su u blizini mjesta gdje je bio ruksak, pronađeni i ljudski ostaci te ih je policija zamolila da napuste rezervat.

'Ruksak i ostaci pronađeni su oko pet kilometara od ulaza u Myakkahatchee Creek park', kazao je glasnogovornik policije North Porta, Josh Taylor.

Na pitanje zašto su Laundrievi roditelji odlučili ići u park u srijedu, njihov je odvjetnik rekao kako je to bio prvi dan nakon što je park ponovno otvoren za javnost.

'Roditelji su pretpostavili da će FBI i istražitelji pronaći Briana pomoću infiormacija koje su im dali. Park je do tada bio zatvoren za javnost. Laundievi nisu imali razloga tražiti sina bilo gdje drugdje', kazao je odvjetnik Bertolino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:01