‘NISMO IZVRSNI‘

Restoran postao senzacija zbog brutalno iskrenih opisa jela: ‘Iznutrice su pečene, ali malo suhe‘

Vlasnik je rekao da je odlučio opisima pristupiti drukčije jer ga je razočaralo to što su mu gosti jela vraćali nepojedena
 Sergii Koval/Alamy/Alamy/Profimedia

Većina će se restorana uredno pohvaliti da su njihova jela najbolja u gradu (ako ne i šire), no Feigang Fei, vlasnik kineskog restorana Ujna Dai u kanadskom gradu Montreal, odlučio se za drukčiji pristup, piše The Guardian.

Njegov jelovnik umjesto lovorika sadržava brutalno iskrene opise jela. "Usporedimo li junetinu s narančom s piletinom na način generala Tsoa, junetina nije TOLIKO dobra", piše u jelovniku. "U svakom slučaju, nisam ljubitelj sjevernoameričkih inačica kineskih jela pa je odluka na vama."

Ispod jednog drugog jela stoji sljedeće: "Nemojte da vas ime zavara, ovo NIJE autentična kineska hrana."

Fei otvoreno priznaje da nije "velik ljubitelj" načina na koji njezin restoran priprema slatko kiselu svinjetinu.

Zahvaljujući objavi ovog neobičnog jelovnika na društvenim mrežama, restoran Ujna Dai najednom je postao jako popularan.

"Uzbudljivo je ovo vrijeme, a restoran nam je pun", rekao je Fei. "Ali volim to."

Fei je rekao da ga je razočaralo kada su mu gosti nakon otvorenja restorana jela vraćali nepojedena. "Neki su koji nisu probali određena jela ostali iznenađeni količinom začina i teksturom", rekao je Fei, koji je Ujnu Dai otvorio prije sedam godina.

Fei se stoga odlučio za drukčiji način opisa jela - nešto iskreniji i direktniji. "Iznutrice su pečene, ali su pomalo suhe. Usporedimo li ih sa svinjskim iznutricama koje se pripremaju na jakoj vatri, preporučuje prethodno", stoji ispod opisa suhih svinjskih iznutrica pripremljenih u voku.

Ispod "piletine od koje curi slina", Fei je napisao sljedeće: "Nismo 100 posto zadovoljni s okusom, ali bit će bolji u budućnosti. PS: Iznenađen sam što neki gosti još uvijek ovo naručuju."

Fei je bivši inženjer informacijskih tehnologija, a u Kanadu je emigrirao prije 14 godina. Svjestan je, kaže, izazova s kojima se susreću svi došljaci.

Kad je prva lokacija restorana Ujna Dai stradala u požaru, Fei je pronašao drugi prostor koji je bio veći od njegovih potreba. Drugi kat objekta pretvorio je mjesto za susrete imigranata gdje nudi tečajeve francuskog i engleskog jezika te prilike za razmjenu znanja i vještina.

"Mnogi imigranti u ovu zemlju dođu prekvalificirani. Iz prve sam ruke vidio kako mnogi propuštaju prilike za napredak jer su previše sramežljivi. Želim to promijeniti", dodao je.

Premda je pandemija koronavirusa ugrozila egzistenciju restorana Ujna Dai, Fei se nada da bi se restoran uskoro mogao vratiti svojim korijenima te postati mjesto druženja prijatelja i obitelji.

"Nemamo jako dobro jelo, kompleksno jelo koje pokazuje genijalnost kuhanja. Naša će hrana uvijek biti dobra, no mi jednostavno nismo najbolji", rekao je. "Dobro, možda smo malo bolji od prosjeka."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:57