SNAŽNE EKSPLOZIJE

Raste broj mrtvih u izraelskim napadima na Gazu: Ciljali su više zapovjednike Islamskog džihada

Zračni napadi najnoviji su incident u više od godinu dana eskalacije nasilja
 Mohammed Abed/Afp

Izrael je ubio tri visoka zapovjednika Islamskog džihada u zračnim napadima na Gazu, a u napadima je ubijeno najmanje šest Palestinaca, istaknuli su palestinski dužnosnici, a objavio je Reuters.

Napadi su započeli u utorak ujutro, a od šest ubijenih Palestinaca tri su bila civila. Uz to, nekoliko je osoba ranjeno.

Izraelska vojska priopćila je da je ciljala tri viša zapovjednika Islamskog džihada, druge najmoćnije oružane skupine u blokiranoj obalnoj enklavi kojom upravlja Hamas.

Ističe se kako su snažne eksplozije u utorak ujutro potresle Gazu, a video koji kruži društvenim mrežama, a koji Reuters nije mogao odmah provjeriti, prikazuje dim i plamen koji obasjava noćno nebo.

Prošlotjedna smrt palestinskog osuđenika koji je štrajkao glađu u izraelskom pritvoru izazvala je višesatne prekogranične borbe između Izraela i naoružanih skupina u Gazi, u kojima je ubijen jedan Palestinac.

Zračni napadi najnoviji su incident u više od godinu dana eskalacije nasilja, s konstantnim izraelskim vojnim napadima i uslijed niza palestinskih uličnih napada usmjerenih na Izraelce, ističe Reuters.

Više od 90 Palestinaca i najmanje 19 Izraelaca i stranaca ubijeno je od siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:02