BROJNE TEORIJE

Putinov posjet vojnom kampu raspametio društvene mreže: ‘To uopće nije on, pogledajte mu ruku‘

Ruski je predsjednik posjetio poligon za obuku mobiliziranih vojnika, no mnogi misle da to uopće nije bio on

Putinova ruka

 Twitter/

Vladimir Putin je u četvrtak, 20. listopada, posjetio kamp za obuku mobiliziranih u Rjazanjskoj oblasti gdje se ruski vojnici spremaju za sudjelovanje u ruskoj invaziji na Ukrajinu. Tijekom posjeta poligonu, ruskog čelnika pratio je ministar obrane Sergej Šojgu.

Putina su pratile televizijske kamere i taj je događaj trebao pokazati da je ruski predsjednik puno boljeg zdravstvenog stanja nego što su izvještavali zapadni mediji. Putin je čak ispalio nekoliko hitaca iz snajperske puške Dragunov. Na snimci koja je objavljena na internetu vidi se kako ruski predsjednik sa slušalicama protiv buke, naočalama i u crnoj jakni puca u metu. Nije, međutim, pokazano je li Putin uspio pogoditi nekog od zamišljenih neprijatelja..

Putin je potom razmijenio nekoliko rečenica s jednim od mobiliziranih. Kako navodi agencija RIA, ruski diktator, među ostalim upitao je vojnika je li savladao vojnu vještinu nakon obuke na terenu te mu na kraju poželio puno sreće.

‘Čuvaj se, Ruslane‘, rekao je na kraju vojniku.

Nobična Putinova ruka

Već duže vrijeme kruže glasine da Vladimir Putin ima dvojnika - i to ne jednoga. Načelnik Glavne obavještajne uprave Ukrajine, general Kirilo Budanov, uvjeren je da ih ima čak tri.

‘Nisam ‘putinolog‘, recimo to tako. No po meni, postoje tri dvojnika koja ja osobno odmah primijetim‘, rekao je.

Nakon što su na internetu objavljene snimke poligona kod Rjazana, krenule su glasine da se s ruskim vojnicima zapravo susreo jedan od Putinovih dvojnika, a dokaz za to je Putinova ruka.

Naime, gledatelji su primijetili da predsjednikova ruka izgleda nešto drugačije nego inače.

‘Nije ovo Putin. Dvojnika je izdala ruka‘, napisao je jedan korisnik interneta.

‘To je duplić‘, rekao je drugi korisnik.

‘To (na ruci) je oznaka da je u pitanju dvojnik‘, kazao je treći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 06:46